Visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen

18 oktober 2022
636
Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft voor veel mensen een magische aantrekkingskracht. Bungeejumpen in de spannende stad Queenstown, wandelen over de gouden zandstranden in het Abel Tasman National Park of varen in de door glimwormen verlichtte grotten van Waitomo. Wil je met een visum of eTA Nieuw-Zeeland ontdekken? Lees hier de tips.

Visum of eTA Nieuw-Zeeland

Je komt Nieuw-Zeeland niet zomaar binnen. Zelf voor een overstap heb je een NZeTA nodig. Met een NZeTA kun je maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Wil je langer blijven dan moet je een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen. Tip? Wees op tijd met het aanvragen van een NZeTA of een visum. Normaalgesproken duurt het 5 werkdagen voordat een NZeTA geleverd wordt, maar het kan ook wat langer duren. Daarbij is sowieso de voorwaarde dat de levertijd pas ingaat als alles goed en volledig is ingeleverd en dit per mail is bevestigd. Wat in te leveren: aanvraagformulier, de betaling en een pasfoto.

Wil je werken tijdens de vakantie? Dan heb je een werkvisum nodig. Dit noemen ze een work holiday visum. Aan het verkrijgen van zowel een eTA als een visum zitten diverse voorwaarden verbonden. Zoek dus eerst uit of je wel in aanmerking komt hiervoor, anders is de telleurstelling naderhand zo groot als je toch het land niet in blijkt te komen.

Alles geregeld? Doe hier vast je inspiratie op over wat je kan gaan ontdekken met je NZeTA.

Ontdek Queenstown

Queenstown is een stadje met ruim 10.000 inwoners dat zich bevindt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Waarom Queenstown nu eigenlijk Queenstown heet is niet bekend. De meest hardnekkige mythe is dat er een goudzoeker moet zijn geweest in Queenstown die gezegd heeft dat het een geschikte plaats zou zijn voor Koningin Victoria.

Lees ook:  Camper huren: 6 handige tips

Vanaf de jaren zeventig tot nu heeft de stad zich ontwikkelt tot dé plek om te bungeejumpen. Je hebt hier woeste rivieren, ruige bergen en helder turquoise water. Op de Kawarau Bridge kun je van 43 meter af van deze brug bungeejumpen, met als extra mogelijkheid voor een dip met je hoofd in de rivier. Voor de die-hards is 43 meter wellicht niet zoveel, maar deze brug is voor de geschiedenis van het bungeejumpen wel historische te noemen. Meer dan 650.000 mensen zijn hier al wezen bungeejumpen.... Durf jij het aan? 3,2,1 bungy!

Er is trouwens meer te doen in Queenstown dan alleen bungeejumpen. Voor skiën of snowboarden kun je hier van juni tot september ook terecht. Daarnaast kun je ook raften of paragliden.

Nieuw Zeeland

Naar de gouden zandstranden, Golden Bay

Wat dacht je van prachtige gouden zandstranden met mooie palmbomen, heldere azuurblauwe lagunes en zwartgranieten rotspartijen? Je vindt het allemaal in het Abel Tasman National Park. De Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman, noem het de moordenaarsbaai. Vier van zijn bemanningsleden werden door de Maori vermoord, zij wilden hun land beschermen. Abel Tasman besloot trouwens daarom daarna verder te zeilen. Later herontdekte James Cook de baai, hij noemde het Blind Bay. Tegenwoordig staat de baai ook bekend als Golden Bay, vernoemd naar de mooie goudkleurige zandstranden.

Het meest bekend van het Abel Tasman National park is de Coastal Track. Dit is een prachtige wandelroute langs bossen en stranden. Daarnaast gaan veel mensen in het park zeekajakvaren. Daarvoor zijn verschillende voorzieningen: meerdaagse tochten met een gids, campingplaatsen en overnachtingshutten.

Lees ook:  De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Nieuw Zeeland

Varen in door glimwormen verlichtte grotten, Waitomo

Waitomo is een landelijke gemeenschap in het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het woord Waitomo betekent in de Maori-taal letterlijk: water dat door een hol stroomt. Het is een gebied met een enorm kalkstenen grottenstelsel. Het is er vochtig en donker, ideaal als broedplaats voor de glimworm. Met als gevolg dat de wormen als een soort sterrenhemel de grotten verlichten. Tijdens het varen door de grotten kun je genieten van de sprookjesachtige bijna buitenaards uitziende verlichting. Wil je meer actie? Dan kun je er ook voor kiezen om te kajakken of klimmen in de grotten. Abseilen kan ook.

Nieuw Zeeland

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down