Virtueel reizen vanuit je luie stoel

5 mei 2021
269
podcasts over reizen

Nu we in een tijd leven waarin reizen niet mogelijk is, is het toch belangrijk om je te blijven ontspannen. Een van de manieren om dit te bewerkstelligen, is door lekker vanuit je luie stoel nieuwe plekken te ontdekken. Er zijn tegenwoordig dan ook verschillende manieren waarop jij zonder het huis uit te moeten gewoon de wereld kunt ontdekken. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen!

Veilig online reizen

Voordat we je een aantal manieren laten zien om het buitenland in huis te halen, willen we benadrukken dat het belangrijk is om dit wel veilig te doen. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door gebruik te maken van een VPN. Wat is VPN dan? Dat is een tool of applicatie waarmee je veiliger over het internet surft. Op die manier wordt jouw IP-adres namelijk verborgen en kun je veilig data uitwisselen met het internet. Hiermee voorkom je dat hackers toegang krijgen tot jouw data of dat er virussen op je computer komen.

Kookworkshop

Allereerst is een kookworkshop aan te bevelen. Niet alleen kun je hiermee je kookkunsten verbeteren, ook krijg je te maken met nieuwe smaken, recepten en producten die je nog nooit geprobeerd hebt. Zit je er bijvoorbeeld al lange tijd over na te denken om op reis te gaan naar Zuid-Amerika, koop dan een aantal producten bij lokale ondernemers en haal Zuid-Amerika gewoon naar jouw keuken toe.

 

Om het allemaal nog net wat leuker te maken, kun je er zelfs voor kiezen om een aantal vrienden uit te nodigen. Prik maandelijks een datum en ga zo elke maand op reis naar een ander land. Verken de lokale keukens en verdiep je in de gerechten om een gezellige avond te beleven met heerlijk eten! Daarnaast kun je natuurlijk ook een lekker muziekje opzetten uit het land waar het gerecht vandaan komt en kun je er zelfs voor kiezen om bijvoorbeeld de introductie in het Spaans te doen!

Lees ook:  Deze kunstenares vond per ongeluk haar passie: miniatuurtekeningen maken

Maak een fotoalbum

Iedereen kent het wel; je bent heerlijk op reis geweest en hebt talloze foto’s gemaakt. Wanneer je echter thuiskomt, kom je al snel weer terecht in de wekelijkse sleur en blijven de foto’s gewoon op je camera of op je computer staan. In deze tijd waarin reizen vrijwel onmogelijk is, kun je door het maken van een fotoalbum toch weer het gevoel krijgen dat je in het buitenland bent. Pak jouw camera erbij, start je laptop of computer op en maak dat album van je laatste vakantie(s).

Virtueel reizen

Hoewel het natuurlijk niet 100% de fysieke ervaring kan nabootsen, is Google Maps een ideale manier om de wereld te blijven verkennen. Tegenwoordig kun je bijna overal komen, zonder dat je daarvoor het vliegtuig of de auto hoeft te nemen. Ben je nog steeds zo benieuwd naar de Eiffeltoren, maar ben je er nog nooit geweest? Dan is het gebruik van Google Maps een goede optie.

 

Ook is het tegenwoordig mogelijk om door middel van Virtual Reality op reis te gaan. Door middel van een bril wordt de exacte omgeving nagebootst. Zet je deze bril op, dan waan je je ook echt op die locatie. Dit is een geweldige manier om toch het reisgevoel te krijgen zonder dat je er fysiek aanwezig bent. Niet alleen kun je dit bij populaire attracties doen, zoals de Grand Canyon, je kunt het ook gebruiken om een kijkje te nemen in jouw favoriete museum! Steeds meer instanties bieden dit tegenwoordig aan!

Plan je nieuwe reis

Lees ook:  Vouwkunst voor gevorderden

En wil je helemaal dat vakantiegevoel ervaren, begin dan alvast met het plannen van een nieuwe reis. Het kan nog niet helemaal tippen aan de reis zelf, maar je krijgt er toch enorm veel energie van wanneer je al gaat kijken waarnaar je de komende zomer op vakantie gaat. Stippel een mooie route uit, kijk naar de bezienswaardigheden die je écht wilt zien en boek alvast de eerste overnachtingen. Op die manier heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken, terwijl je tijdens het plannen van de tocht ook al het vakantiegevoel in huis haalt!

 

Kortom, er zijn genoeg manieren waarop jij het vakantiegevoel in huis kunt halen. Denk er wel aan dat je al deze activiteiten op een veilige manier doet door gebruik te maken van een VPN.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down