Zo combineer je vintage en modern in je interieur!

10 augustus 2023
538
vintage room

Wist je dat je vintage en modern kunt combineren in je interieur? Het is namelijk een harmonieuze fusie van het verleden en het heden dat je toepast in het interieur. Dit geeft een bijzonder interieur met een combinatie van twee stijlen. Misschien zie je het niet meteen voor je of het een combinatie is, maar wij weten zeker dat je interieur gaat stralen met deze stijlen! Lees deze blog om meer te lezen over hoe je vintage en modern in je interieur combineert.

Begin met het vinden van de juiste balans

Om vintage en modern te combineren is het belangrijk om eerst te beginnen met het vinden van de juiste balans. Zoek een basisstijl als leidraad voor in je interieur. Een basisstijl zorgt ervoor dat je vervolgens los kunt gaan met het maken van de combinatie van vintage en modern. Zorg voor een vloer die bij beide stijlen kan passen en muurkleuren die zorgen voor een rustige basis. Heb je bij de basis een interieurbouwer nodig in Maastricht? Een interieurbouwer kan je helpen met de indeling van je interieur en kan je advies geven!  

Combineer kleuren en materialen

Vintage en modern hebben beide hele anderen kleuren in hun kleurenpalet. Bij vintage zie je vaak de kleuren rood, geel, bruin, groen en oranje terug komen. Dit kunnen hele felle kleuren zijn of juist zachte kleuren. In een modern interieur zie je de neutrale kleuren terugkomen zoals wit, grijs, zwart en bruin. Lees hier meer over een modern interieur. Een groot contrast van kleuren, maar ze zijn zeker te combineren! Net zoals de kleuren verschillen de materialen. Bij vintage zie je leer, zwart metaal en glas terug komen die de vintage uitstraling versterken. Bij modern komen de materialen zoals linnen, fluweel of glad afgewerkte houtsoorten terug. Nu je weet welke kleuren en materialen vintage en modern hebben kun je gaan combineren! Kies een kleurenpalet van beide kleuren en kies materiaal keuzes. Je hoeft niet alles te gebruiken, dus kies wat het beste past bij jou en je woning.

Lees ook:  Welke theaters vind je in het London theater district?
slaapkamer

Maak een mix van meubels

Vervolgens ga je aan de slag met het uitzoeken van meubels in je interieur. Klik hier voor tips bij het kiezen van meubels. Stel dat je de woonkamer gaat aanpakken, dan heb je een bank, stoel(en), salontafel, kast etc. nodig om de woonkamer op te vullen. Om beide stijlen je interieur terug te laten komen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vintage stoel en een moderne bank. Kies voor een moderne kast en plaats een vintage salontafel. Ga uit je comfortzone en creëer een plek waar twee stijlen samen komen.

Ga los met accessoires

Nu de basis in je interieur staat kun je los gaan met de accessoires plaatsen. Net zoals bij de meubels maak je een mix van beide stijlen. Bij vintage kun je ook kijken naar accessoires die een verhaal vertellen en dus een bijzondere plek verdienen. Moderne accessoires zorgen vaak voor een opvulling in de ruimte. Kies voor een grote vaas of een dienblad voor op je salontafel. Wanneer alles staat in je interieur zul je zien dat een combinatie van vintage én modern juist een perfecte combinatie is!

Lees ook hier over de romantische interieurstijl.

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben dol op de natuur. Van dieren tot edelstenen, planten tot geneeskunde. Ook ben ik geïnteresseerd in mythologie en culturen van over de hele wereld. Ik schrijf graag over al mijn bevindingen en deel mijn kennis op deze prachtige website; Paradijsvogelsmagazine.nl. Ben jij net zo nieuwsgierig naar hoe magisch onze planeet is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down