Vingerverven voor gevorderden

20 januari 2021
622

Op het eerste gezicht is aan de schilderijen van Iris Scott niets bijzonders te zien. Het zijn kleurrijke afbeeldingen van alledaagse taferelen, in een Vincent van Gogh-achtige stijl. Maar het is de techniek die deze werken echt uniek maakt. Bij het maken ervan kwam namelijk geen kwast of ander gereedschap te pas: ze zijn letterlijk volledig 'met de hand gemaakt'. Door te vingerverven!

Als een pianiste bespeelt Iris Scott het doek, soms met meerdere kleuren tegelijk. Geboren uit luiheid (hartje zomer kwam Scott zonder kwasten te zitten maar ze had geen zin om nieuwe te halen), maar in de loop der jaren verfijnd tot een professionele techniek en uniek handelsmerk.

'Lucky laziness' noemt ze het zelf, en dat is het zeker.

Birds of Paradise_36x36_$6500_IrisScott.jpg Edge of Canyon Road 36x36 Francesca_60x36_$9800_IrisScott.jpg From Under the Rocks 16x20 Georgia_36x36_$6500_IrisScott Pine Needles in Snow 24x36 Redwood Fall 36x36 Street of Grisaille 72x36w040 shakin' off the blues 36x36 copy w057 shakin sheppherd 40x40Iris Scott 7

 

Lees ook:  Van Gogh's tot in het kleinste detail nageschilderd op luciferdoosjes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down