Vijf keer dromen over reizen die later weer mogen

18 september 2020
290

Het afgelopen jaar heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid in de reiswereld. De mooiste vrijetijdsbesteding lijkt op dit moment ver weg. Misschien heb je nu pas door wat je mist. Niet zomaar in een trein, vliegtuig of auto kunnen stappen om nieuwe landen en plekken te ontdekken. Ooit gaat die tijd weer komen, maar hoe lang dat nog precies duurt en hoe dat zal zijn is nog niet zeker.

Waar droom je van? 

Mocht het reizen langzaam weer op gang komen dan moet je nog altijd voorzichtig zijn. Wat nu wel kan is dromen over plekken die je later wilt bezoeken. Misschien is dit wel het juiste moment om te bepalen waar je het liefst heen zou willen. Wellicht ben je kritischer dan voorheen over je bestemming. Op welke manier wil je reizen en met wie? Ga je voor een lange verre reis of een stedentrip in Europa? Wil je duurzaam reizen of pak je het vliegtuig? Allemaal vragen waar je nu alvast over na kan denken. Hieronder delen we alvast een aantal mooie bestemmingen.

  1. Costa Rica

Costa Rica is een droombestemming voor natuurliefhebbers. Prachtige stranden om en een dichtbegroeide jungle. Het Latijns-Amerikaanse land heeft een schitterende natuur. Mystieke nevelwouden en allerlei soorten wilde dieren. Voor de actieve reizigers is het Arenal Volcano National Park een absolute must om te bezoeken. Wandelen door de jungle, vulkanen of raften op rivieren. Hou je van een bruisende stad? Breng dan een bezoek aan San Jose. En geniet uiteraard van het weer!

  1. De Malediven 

Lees ook:  Rouwgedicht: Uitvaart

Pak je dakine rugzak  in voor een geweldige blauwe zee, mooie huisjes op palen en natuurlijk de bountystranden. De Malediven bestaan uit twaalfhonderd eilandjes. Er zijn ontzettend veel leuke resorts te vinden waar je kan genieten van het ultieme paradijs.

  1. Zuid-Afrika 

In Zuid-Afrika vindt je geweldige kusten, een woestijn en uitgestrekte vlaktes. Het land is ontzettend groot waardoor je eigenlijk minstens drie weken uit moet trekken voor je reis. Naast de mooie natuur en de safari’s die je kunt doen zijn er diverse culturen te ontdekken. Zuid-Afrika is geschikt voor avontuurliefhebbers.

  1. Bali 

Fietsen door de rijstvelden, een trektocht door de Jungle of een dolfijnen spotten in het noorden. Lekker ontspannen aan de stranden of hindoeïstische tempels bezoeken. Bali is een droombestemming voor liefhebbers van cultuur, amusement, strand en natuur. Op Bali kan je gebruik maken van een privé chauffeur die je het hele eiland laat zien.

  1. Rome 

Ben je toch meer het type voor een stedentrip? Dan mag een bezoek aan Rome niet ontbreken. Door de combinatie van de heerlijke Italiaanse keuken en de indrukwekkende oude gebouwen is deze stad voor velen de ultieme bestemming. Genietend van Italiaans ijs kan je lekker door de stad slenteren en geweldige gebouwen zoals bijvoorbeeld het Colosseum bezoeken. Pas wel goed op je boodschappentas, want in deze stad zijn vele zakkenrollers actief. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het kleine land Vaticaanstad, de plek waar de Paus woont.

  1. Lapland 

Hou je van de winter? Dan vind je in het hoge noorden van Scandinavië het magische Lapland. Het is een winterwonderland met eindeloze dennenbossen, sneeuw, rendieren, husky’s en natuurlijk het noorderlicht. Wil je eens een echte winter meemaken? Dan mag deze droombestemming niet op je bucketlist ontbreken.

  1. Isle of Skye (Schotland) 

Lees ook:  De ziel van de danser

Niet voor niets is Schotland ooit uitgeroepen tot allermooiste land ter wereld. De ruige kusten, het glooiende landschap en de rotspartijen maakt dat Schotland een droombestemming van Europa is. Aan de westkust van Schotland ligt Isle of Skye, je hebt het onbewust vast wel eens gezien in films of series, want onder andere Game of Thrones is hier opgenomen. Hou je van een actieve vakantie dan moet je dit eiland zeker bezoeken. Je ziet in deze regio veel wilde dieren, onder andere dolfijnen en herten en je kunt er lekker wandelen, mountainbiken of rotsklimmen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down