Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring

21 oktober 2015
493
liefdeslessen

In een tijdperk waarin ongeveer 30% van de huwelijken geen stand houdt en een scheiding net zo makkelijk wordt geregeld als een reisje naar Amerika, is de liefde een steeds complexere wetenschap aan het worden. Zijn mensen wel gemaakt om hun hele leven bij 1 iemand te blijven en zo ja, wat is het geheim van een goed huwelijk? Onderzoeker Karl Pillemer besloot het antwoord te zoeken bij degenen die het meeste recht van spreken hebben in deze kwestie: mensen die al sinds jaar en dag een stel vormen! Voor zijn boek '30 Lessons for Loving' interviewde hij meer dan 700 mensen, die gemiddeld 43 jaar getrouwd waren. Hoe en wanneer kwamen ze erachter dat hun partner een partner voor het leven was? En wat is de meest waardevolle liefdesles die ze hebben geleerd?

Speel spelletjes

Tegenwoordig leren veel mensen elkaar in een bar kennen, op het werk, via vrienden of zelfs via Internet. Op zich is daar niets mis mee, maar toch is het spelen van een ouderwets bordspel met uw kersverse partner een mooie manier om erachter te komen wat voor vlees u in de kuip heeft. Kan hij of zij goed verliezen, is hij of zij een eerlijke winnaar en hoe gaat de persoon in kwestie om met zenuwslopende momenten? Allemaal afspiegelingen van het echte leven, en dus cruciaal om te bepalen of er een 'match' is of niet.

Doe iets verrassends

De geijkte afspraakjes zijn een prima manier elkaar te leren kennen. Een etentje, een avondje naar de film, een boswandeling: prettige en comfortabele settings voor een goed gesprek en het leren kennen van elkaars levens en interesses. Toch blijft zo'n gesprek vaak op de oppervlakte, beide personen zijn afhankelijk van wat de ander over zichzelf vertelt. Wilt u echt weten hoe iemands karakter in elkaar zit? Ga dan samen eens iets onverwachts en spannends ondernemen. Pak spontaan de auto naar Parijs, ga strandzeilen of doe mee aan een workshop pottenbakken! Het is leuk, de spanning schept een band en u leert ongetwijfeld nieuwe kanten van elkaar kennen.
Overigens ook een tip voor stellen die al jaren samen zijn! Door elkaar en uzelf te blijven uitdagen en niet steeds terug te grijpen op ingesleten gewoontes (hoe fijn ze soms ook zijn) houdt u uw relatie spannend en verfrissend.

Lees ook:  10 mooiste Vaderdag gedichten

Smeer op het juiste moment een cracker

Veel ruzies ontstaan door dat een van de twee geliefden... chagrijnig is van de honger! Helemaal herkenbaar of totaal nieuw voor u? Veel van Pillemer's respondenten gaven aan dat het smeren van een cracker tijdens een ruzie helpt om zaken te relativeren en verlichting kan geven in een verhitte ruzie. Wellicht komt het ook door de korte 'time-out' (dat kan net zo goed een blokje om zijn), maar hoe dan ook is het de moeite waard om dit eens te proberen!

Bespreek gevoelige kwesties op een positief moment

Het bespreken van een gevoelige kwestie is vaak een 'moetje', beide partners of een van de twee loopt ergens al dagen mee rond en op een gegeven moment moet het eruit. Fout! Laat de spanning niet oplopen, maar ga bewust en respectvol om met het vertrouwen dat u samen heeft opgebouwd. Kies dus juist een moment waarop zowel u als uw partner zich lekker voelen. De kans is groot dat u beiden zich beter kan uitdrukken en met meer geduld naar elkaar luistert. Wanneer beide partijen op hun best zijn is de kans op een bevredigende uitkomst veel groter. Klinkt logisch, is in de praktijk niet altijd even makkelijk, maar werkt wel!
Heeft u toevoegingen aan deze lijst? Laat ze ons vooral weten via het reactieveld onderaan deze pagina!
[hr]
Bron: Lifehack.org
Beeld: Betsy Weber via flickr.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down