Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring

2175 VIEWS
Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring

In een tijdperk waarin ongeveer 30% van de huwelijken geen stand houdt en een scheiding net zo makkelijk wordt geregeld als een reisje naar Amerika, is de liefde een steeds complexere wetenschap aan het worden. Zijn mensen wel gemaakt om hun hele leven bij 1 iemand te blijven en zo ja, wat is het geheim van een goed huwelijk? Onderzoeker Karl Pillemer besloot het antwoord te zoeken bij degenen die het meeste recht van spreken hebben in deze kwestie: mensen die al sinds jaar en dag een stel vormen! Voor zijn boek ‘30 Lessons for Loving‘ interviewde hij meer dan 700 mensen, die gemiddeld 43 jaar getrouwd waren. Hoe en wanneer kwamen ze erachter dat hun partner een partner voor het leven was? En wat is de meest waardevolle liefdesles die ze hebben geleerd?

Speel spelletjes

Tegenwoordig leren veel mensen elkaar in een bar kennen, op het werk, via vrienden of zelfs via Internet. Op zich is daar niets mis mee, maar toch is het spelen van een ouderwets bordspel met uw kersverse partner een mooie manier om erachter te komen wat voor vlees u in de kuip heeft. Kan hij of zij goed verliezen, is hij of zij een eerlijke winnaar en hoe gaat de persoon in kwestie om met zenuwslopende momenten? Allemaal afspiegelingen van het echte leven, en dus cruciaal om te bepalen of er een ‘match’ is of niet.

Lees ook:  8x roerende teksten van Ramses Shaffy

Doe iets verrassends

De geijkte afspraakjes zijn een prima manier elkaar te leren kennen. Een etentje, een avondje naar de film, een boswandeling: prettige en comfortabele settings voor een goed gesprek en het leren kennen van elkaars levens en interesses. Toch blijft zo’n gesprek vaak op de oppervlakte, beide personen zijn afhankelijk van wat de ander over zichzelf vertelt. Wilt u echt weten hoe iemands karakter in elkaar zit? Ga dan samen eens iets onverwachts en spannends ondernemen. Pak spontaan de auto naar Parijs, ga strandzeilen of doe mee aan een workshop pottenbakken! Het is leuk, de spanning schept een band en u leert ongetwijfeld nieuwe kanten van elkaar kennen.

Overigens ook een tip voor stellen die al jaren samen zijn! Door elkaar en uzelf te blijven uitdagen en niet steeds terug te grijpen op ingesleten gewoontes (hoe fijn ze soms ook zijn) houdt u uw relatie spannend en verfrissend.

Smeer op het juiste moment een cracker

Veel ruzies ontstaan door dat een van de twee geliefden… chagrijnig is van de honger! Helemaal herkenbaar of totaal nieuw voor u? Veel van Pillemer’s respondenten gaven aan dat het smeren van een cracker tijdens een ruzie helpt om zaken te relativeren en verlichting kan geven in een verhitte ruzie. Wellicht komt het ook door de korte ‘time-out’ (dat kan net zo goed een blokje om zijn), maar hoe dan ook is het de moeite waard om dit eens te proberen!

Lees ook:  Zakenvrouw Dorothé Schiks: 'Je zult mij niet horen zeggen, als ik ooit nog terugkom op deze wereld dan kom ik als man'

Bespreek gevoelige kwesties op een positief moment

Het bespreken van een gevoelige kwestie is vaak een ‘moetje’, beide partners of een van de twee loopt ergens al dagen mee rond en op een gegeven moment moet het eruit. Fout! Laat de spanning niet oplopen, maar ga bewust en respectvol om met het vertrouwen dat u samen heeft opgebouwd. Kies dus juist een moment waarop zowel u als uw partner zich lekker voelen. De kans is groot dat u beiden zich beter kan uitdrukken en met meer geduld naar elkaar luistert. Wanneer beide partijen op hun best zijn is de kans op een bevredigende uitkomst veel groter. Klinkt logisch, is in de praktijk niet altijd even makkelijk, maar werkt wel!

Heeft u toevoegingen aan deze lijst? Laat ze ons vooral weten via het reactieveld onderaan deze pagina!


Bron: Lifehack.org

Beeld: Betsy Weber via flickr.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Daten na je 50e: het kan wat minder serieus
Single of samen? Over keuzestress en groener gras…
Daten na je 65ste | Megan
Daten na je 65ste | Barcelina

One thought on “Vier wijze liefdeslessen gebaseerd op 40 jaar ervaring


Comments are closed.