Vier de liefde en geef dit jaar de bijen bloemen cadeau!

9 februari 2017
344
bijen bee miles kopen

Sonne Copijn - alias de Bijenkoningin - is een imker met een missie: meer voedsel voor bijen! Op Paradijsvogels Magazine vertelt ze over het bijzondere leven van deze zoemende wezens dat soms verdacht veel overeenkomt met dat van mensen. In deze aflevering geeft ze een tip om de liefde en lente dit jaar op een bijzondere manier te vieren.

Het wordt weer licht. ’s Ochtends en ’s avonds vervult dit mij met vreugde. De heggenmus ook! Ik zwiepte vanmorgen tijdens het ontbijt de balkondeuren open om zijn enthousiaste lied diep in me te laten klinken. De katjes van de hazelaars kleuren geel en groeien, de eerste sneeuwklokjes bloeien. Vogels krijgen territoriumdrift. En toen het vanmiddag even warm werd vlogen de eerste bijen.

Bijen als cupido's van de bloemen

Ik hou van dit prille begin. Als imker ben ik gespitst op elke bloem die zich ontvouwt, op het tapijt sneeuwklokjes en krokussen die zo meteen bloeien in de parken, en de wilgen die het ultieme voedsel leveren voor honingbijen, hommelkoninginnen en wilde bijen.

De cupido’s van de bloemen en trekken er dagelijks op uit. Ze drinken van de bloemen en halen stuifmeel voor hun jongen. En passant zorgen zij hiermee dat het leven doorgaat, dat er zaad wordt gevormd, vrucht wordt gezet en er voedsel is voor vogels, dieren en mensen. De bestuivers zijn de vliegende liefdeswezens van de planten.

Zouden daarom de Egyptenaren honingwijn hebben meegegeven op de ‘honey moon’ voor liefde en voorspoed van getrouwde stellen?

Vier de liefde en de lente met bloemen voor de bijen

Helaas is het ook zo dat bijen chronisch honger hebben door een gebrek aan bloemen. Meer dan de helft van de 360 soorten in Nederland staat op de rode lijst en is met uitsterven bedreigd. Met de Bee Foundation zorg ik voor de aanleg van meerjarige voedselrijke bijenoases met bloeiende kruiden, struiken en bomen.

Lees ook:  Bijzondere bijentuinen om te bezoeken

Want dieren hebben bijen nodig. De zaden en bessen die zij eten zijn ontstaan dankzij bezige bijen en hommels. Maar ook mensen hebben bijen nodig. Meer dan 75% van ons voedsel ontstaat dankzij bestuiving.

Nu het (bijna) Valentijn is, we vlinders in onze buik voelen en het voorjaar kriebelt in de tuin vieren we dat traditiegetrouw met bloemen. Maar doe het dit jaar eens anders en geef iets bijzonders cadeau, namelijk bloemen voor de bijen! Duurzaam voor de natuur én je relatie..

Bee Miles: bloemenoases voor bijen 

Het werkt als volgt: Je koopt een paar meter aan bloemen- en kruidenoases voor bijen en geeft deze (symbolisch) cadeau aan iemand met wie jij de liefde wil vieren. Wil je ze zelf 'houden' dan kan dat natuurlijk ook :). De Bee Foundation zaait op jouw meters mengsels van meerjarige, inheemse bloemen die zorgen voor een lange bloeiperiode.

Daardoor is er van de lente tot de herfst voedsel voor bestuivende insecten. Op de website kun je zien welke bijenoases al zijn ingezaaid. Daarnaast zorgt Bee Foundation voor het beheer van al deze 'Bee Miles'. Samen maken we meer meters!

Ook een bijzonder bloemencadeau geven? Kijk op de website van Bee Foundation voor meer informatie.

[hr]

Paradijsvogels Magazine ondersteunt de Bee Foundation zonder commercieel doel omdat we het een bijzonder initiatief vinden waar we graag onze medewerking aan verlenen.

[hr]

Sonne Copijn, alias de Bijenkoningin, is imker, trainer en verteller. Ze richtte de Bee Foundation op waarmee ze bloemen-en kruiden oases inzaait als broodnodig voedsel voor bijen, hommels en vlinders. Met haar onderneming Bijen & Bedrijf  brengt ze als imker, trainer en verteller de wereld van bijen en mensen samen. Via bijenlezingen, theaterverhalen en imkercursussen laat Sonne Copijn zien hoe hun leefwijzen samenhangen met onze gezondheid, landbouwsysteem en economische wereld. 

Sonne Copijn

Sonne Copijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

Handige tips voor het onderhouden van je eigen groente in de tuin

Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

De kracht van creatieve dagelijkse rituelen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings