Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

26 februari 2018
224

 

Het concept ‘mindfulness’ kun je op verschillende manieren in praktijk brengen. Je pakt het grondig aan of begint bijvoorbeeld met kleine stapjes zoals we beschreven in ons eerdere artikel ‘ Tien kleine mindfulnesstips voor mensen die het er eigenlijk te druk voor hebben’  Of je brengt het niet in de praktijk. Want dat kan natuurlijk ook. In dat laatste geval biedt de doldwaze cursus Mindlessness van cabaretiere Claudia de Breij wellicht uitkomst.

Eerlijk is eerlijk: we kunnen ons goed vinden in het idee achter mindfulness. Namelijk dat je de tijd neemt voor de dingen waarmee je bezig bent en dat je daar de juiste aandacht voor hebt. Vanuit die gedachte schrijven we graag over het onderwerp. Maar we zien de dingen ook graag met een knipoog en kunnen de video van Claudia de Breij daarom wel waarderen.

Mindfulness met mate

De Breij pleit voor mindlessness in een wereld die soms misschien een beetje doorslaat in het mindful zijn en dat doet ze op hilarische wijze. Zo vraagt ze zich hardop af:

Je kunt toch niet altijd mindful zijn? Waarom mag je de rozijn niet gewoon doorslikken, maar moet je eerst kijken naar de rozijn, ruiken aan de rozijn, de rozijn in de mond nemen om de textuur van de rozijn mindful te ervaren voor je hem eindelijk doorslikt?

Het gaat uiteindelijk natuurlijk om het vinden van de juiste balans en doen wat bij je past. Want als je mindful bent op militaristische wijze, dan kun je dat eigenlijk geen mindfulness meer noemen. En dat maakt de Breij ons heerlijk duidelijk.

Dat meditatie en mindfulnesstips- mits goed gedoceerd- hun vruchten echt wel af kunnen werpen, bewijst dit artikel waarin schoolkinderen meditatielessen krijgen in plaats van straffen. Boeiend!

Lees ook:  Vrolijke boodschappen in de regen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings