Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

2488 VIEWS
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

 

Het concept ‘mindfulness’ kun je op verschillende manieren in praktijk brengen. Je pakt het grondig aan of begint bijvoorbeeld met kleine stapjes zoals we beschreven in ons eerdere artikel ‘ Tien kleine mindfulnesstips voor mensen die het er eigenlijk te druk voor hebben’  Of je brengt het niet in de praktijk. Want dat kan natuurlijk ook. In dat laatste geval biedt de doldwaze cursus Mindlessness van cabaretiere Claudia de Breij wellicht uitkomst.

Eerlijk is eerlijk: we kunnen ons goed vinden in het idee achter mindfulness. Namelijk dat je de tijd neemt voor de dingen waarmee je bezig bent en dat je daar de juiste aandacht voor hebt. Vanuit die gedachte schrijven we graag over het onderwerp. Maar we zien de dingen ook graag met een knipoog en kunnen de video van Claudia de Breij daarom wel waarderen.

Mindfulness met mate

De Breij pleit voor mindlessness in een wereld die soms misschien een beetje doorslaat in het mindful zijn en dat doet ze op hilarische wijze. Zo vraagt ze zich hardop af:

Je kunt toch niet altijd mindful zijn? Waarom mag je de rozijn niet gewoon doorslikken, maar moet je eerst kijken naar de rozijn, ruiken aan de rozijn, de rozijn in de mond nemen om de textuur van de rozijn mindful te ervaren voor je hem eindelijk doorslikt?

Het gaat uiteindelijk natuurlijk om het vinden van de juiste balans en doen wat bij je past. Want als je mindful bent op militaristische wijze, dan kun je dat eigenlijk geen mindfulness meer noemen. En dat maakt de Breij ons heerlijk duidelijk.

Lees ook:  Van zorg naar levenskunst

Dat meditatie en mindfulnesstips- mits goed gedoceerd- hun vruchten echt wel af kunnen werpen, bewijst dit artikel waarin schoolkinderen meditatielessen krijgen in plaats van straffen. Boeiend!

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Prachtige opname van een golvende storm
4 seizoenen in 40 seconden
Video | 93-jarige man wordt herenigd met zijn band