Video | Een realistisch portret van miljoenen stipjes

2 augustus 2016
413

Een foto zegt meer dan duizend woorden en deze video laat meer zien dan een miljoen stippen. Kunstenaar David Bayo maakt met al deze nauwkeurig naast elkaar geplaatste stipjes namelijk een fantastisch portret genaamd ‘Bauhaus’. Hij begint met een lichte schets van zijn ontwerp en brengt deze stip voor stip verder tot leven, ver uit elkaar voor de lichte vlakken en dicht bij elkaar om schaduwen te creëren. Hij brengt 90 uur lang alleen maar puntjes aan op het papier met een pen, maar wanneer de kijker uitzoomt is het pointillistische werk een mooi geheel geworden. Een realistisch ogende vrouw tuurt de verte in, terwijl op haar schouder de beginsels van een gebouw te zien zijn.

Bekijk in de onderstaande time lapse video hoe de kunstenaar het portret van de eerste tot en met de laatste stip creëert.

Schermafdruk 2016-08-01 16.14.25

David Bayo - Pointillisme (2)

David Bayo - Pointillisme (3)

Via: Viral Nova

Lees ook:  Patchworkmotieven van Francesca Colussi Cramer voegen textuur toe aan vintage foto's en ansichtkaarten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings