Video | Een schitterend samenspel van verf, olie en zeep

27 juli 2017
160

Schilder Antoni Oilhack laat zich al sinds zijn jeugd het liefste inspireren door de natuur. Samen met regisseur en videograaf Thomas Blanchard werkte hij vier maanden aan een bijzondere video. De creatie is een alchemie van kleuren, texturen en materialen waarvoor zij eindeloos experimenteerden. Uiteindelijk gebruikten ze slechts 2% van al het beeldmateriaal voor het eindresultaat. 

Kunst om het leven te bedanken

Antoni brengt verschillende energieën tot leven met behulp van beweging en montage van zijn foto’s. Hij ziet zijn werken als een vloeibare mandala:

Door te werken met natuurlijke media voor levendige realisaties van mijn werken, voelt het alsof er een groot veld vol ontdekkingen voor mij opengaat. Kunst is voor mij een manier om het leven te bedanken en kleur is mijn wapen.

Thomas is een regisseur en videograaf die ervan houdt om verschillende kunststijlen en thema’s met elkaar te combineren. Zijn werken zijn al op vele festivals tentoongesteld, waaronder de biënnale van Venetië.

Met behulp van hun gezamenlijke website wearecolorful creëren Antoni en Thomas magische werelden van verf, olie en zeep. Met innovatieve combinaties en nieuwe technieken nemen zij je mee naar een droomwereld vol circulaire en golvende bewegingen.

Poorten naar een nieuwe dimensie

De kunstenaars willen met het effect van de verf, olie en zeep het doen lijken alsof je verschillende poorten in het heelal betreedt. Meanderende vormen, lijnen en vlakken lijken een eigen leven te leiden zodra er en nieuwe vloeistof wordt toegevoegd. Elk frame van de video is bijna een kunstwerk op zich.

De golvende bewegingen van de verf, de manier waarop de verf zich opdeelt in kleine bolletjes en vervolgens langzame circulaire bewegingen maakt en de dromerige muziek op de achtergrond zorgen ervoor dat je naar je eigen belevingswereld wordt meegevoerd.

Lees ook:  Het beste van twee werelden: nieuwe media en ambachtelijke schilderkunst

Even 2 minuten totale ontspanning...

Zie hier een video van een kunstenaar die een blok hout weet te veranderen in een levend kunstwerk.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings