Video | De prachtige natuur op zee in 80.000 foto’s

1994 VIEWS
Video | De prachtige natuur op zee in 80.000 foto’s

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het leven van een schipper eruit ziet, dan is het youtube account van JeffHK een aanrader. Hij vaart met een cargoschip de wereld rond en filmt zijn reizen. Hiermee hoopt hij anderen te inspireren om ook een carrière in de scheepvaart te overwegen. Voor wie liever met zijn voeten op het vaste land blijft of niet direct de ambitie heeft om aan te monsteren op een schip, zijn de films van Jeff een uitkomst om gewoon van te genieten.

Onderstaande video laat een reis zien van de Rode Zee tot aan Hong Kong van 30 dagen. Hierbij doen ze ook plaatsen aan zoals Colombo, Singapore en de Indische Oceaan. De timelapse video is samengesteld uit zo’n 80.000 foto’s en laat dan ook de oneindige schoonheid van de natuur zien. Van prachtige met sterren bedekte hemels en vredige zonsopgangen die de hemel verlichten in zacht roze, geel en helder blauw tot bliksemstormen.

Jeff legt uit waarom hij zijn reizen vastlegt op film:

Varen op de open zee is een unieke ervaring die je doet beseffen hoe immens klein wij zijn op deze mooie wereld. Terwijl je de eindeloze horizon achterna reist ben je getuige van het altijd veranderende weer en krijg je waardering voor de heldere sterren en sterrenstelsels.

De film duurt ongeveer 10 minuten en laat je sprakeloos achter van de pracht die je ziet. Neem even pauze en verwonder je over de schoonheid van de natuur:

Lees ook:  Eva zoekt Adam

Indien je nog meer tot rust wilt komen zijn deze hypnotiserende filmpjes van een Japanse pottenbakker ook zeker een aanrader. 

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Prachtige opname van een golvende storm
4 seizoenen in 40 seconden
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness