Vetplanten als schitterend sieraad

1414 VIEWS
Vetplanten als schitterend sieraad

Susan McLeary maakte in de avonduren tijdens haar studie sieraden die ze verkocht aan een lokale winkel om de hoek en aan haar vrienden. Op een avond toen ze voor een vriendin iets aan het maken was voor haar trouwdag, belde deze haar in paniek op dat ze nog geen bloemist had en of Susan haar niet kon helpen. “Ik had geen idee waar ik aan begon, maar ik zei ja zonder er ook maar een seconde over na te hoeven denken.” 

passionflower

Een happy mistake

Eenmaal aan het werk met de bloemen was het liefde op het eerste gezicht: “Toen ik de bloemen in mijn handen had, wist ik direct dat ik hier verder mee moest. Het voelde precies goed.” Haar debuut in de bloemenwereld – ze startte haar bedrijf Passionflower – was een happy mistake zoals ze dat in het Engels zo mooi kunnen zeggen. Haar tweede happy mistake kwam toen ze in California een cursus volgde om sieraden van bloemen te maken. Een fotograaf wilde haar creaties vastleggen, maar daarvoor moesten de sieraden een lage vlucht overleven. “Ik maakte daarom wat ontwerpen van alleen vetplanten.” En inderdaad, ze doorstonden de vlucht wonderbaarlijk goed. Dat was de start van haar sieradenlijn van vetplanten die ze via Etsy verkoopt. Helaas verscheept ze ze alleen binnen Amerika, maar het is wellicht mooie inspiratie voor wie zelf groene vingers heeft..

Lees ook:  9 planten die je tuin in de winter laten floreren

passionflower2 passionflower3 passionflower4 passionflower5

Planten na gebruik

De sieraden zijn bedoeld voor eenmalig gebruik voor speciale gelegenheden, maar Susan vertelt dat ze het prima een week, en wanneer ze met zorg gedragen worden, het ook 2 of 3 weken uithouden. “Neem ze alleen niet mee op strandvakantie, in de zon gaan de planten groeien.” Na gebruik kun je de plantjes loshalen van hun hanger en ze weer in de aarde planten.

passionflower7 passionflower8 passionflower9 passionflower10 passionflower11

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Kunstige calligrafie in 3D perspectief
Kintsugi: prachtige imperfecties
Het grootste houtsnijwerk ter wereld