De verstilde schoonheid van de Franse universiteit De Sorbonne

935 VIEWS
De verstilde schoonheid van de Franse universiteit De Sorbonne

Sommige mooie plekken wil je het liefst bezoeken zónder andere mensen. In rust kan een omgeving veranderen en zie je dingen die je anders misschien ontgaan waren. Dat vond fotograaf Ludwig Favre ook. Hij fotografeerde de universiteit van Sorbonne in Parijs zonder alle studenten en medewerkers die er dagelijks rondlopen. En zelfs op de foto’s ervaar je zo de pracht en geschiedenis van deze bijzondere plek.

“Je voelt de geschiedenis hier.”

Voltaire, Jean Paul Satre, Balzac, Marie Curie en T.S Eliot studeerden allemaal aan deze prestigieuze universiteit. De Parijs-Sorbonne universiteit was vroeger de universiteit van Parijs, maar na protesten in 1968 werd de school opgesplitst in dertien verschillende universiteiten. Ludwig, die hier zelf niet studeerde, maar wel in Parijs opgroeide, droomde er al jaren van om in dit iconische gebouw te mogen binnenkijken. Met zijn vorige werk en talent wist hij de universiteit te overtuigen hem binnen te laten, terwijl het gebouw eigenlijk gesloten was. Want de foto’s zijn gemaakt tijdens de schoolvakantie, om tien uur ‘s ochtends.

Verstilde schoonheid

Al het werk van Ludwig wordt gekenmerkt door rust. Hij fotografeert vaker plekken die normaliter druk en hectisch zijn, maar dan in hun serene rust. Zijn portfolio bevat onderanderen fotoreportages van een nachtelijk New York, kermisterrein Coney Island en Miami Beach. Geniet hieronder van de schoonheid van deze bijzondere universiteit.

Sorbonne_Favre_7

Sorbonne_Favre_4

Sorbonne_Favre_11

Sorbonne_Favre_1

Sorbonne_Favre_6

favre

Sorbonne_Favre_2

Sorbonne_Favre_5

Sorbonne_Favre_9

 

Kun je geen genoeg krijgen van dit soort foto’s? Fotograaf Franck Bohbot legde dezelfde verstilde schoonheid van Franse theaters vast in deze fotoserie.

MEER INSPIRATIE

Om een groen huis mee te bouwen: bouwblokken met plantenbakken
5 prachtige prefab woningen om bij weg te dromen
Dit prachtige natuurhotel gaat helemaal op in het Noorse landschap
Wordt één met de natuur in dit schitterende glazen huis