Versteende landschappen in agaat

7 oktober 2015
535
landschappen agaat

Dat agaat een bijzondere steen is wisten we al. In een eerder artikel op Paradijsvogels Magazine was te zien hoe de neergeslagen miniralen en versteende bacteriën in agaat door de eeuwen heen zeer kunstige patronen en kleurenpaletten kunnen vormen. Daarnaast doen over agaat allerlei verhalen de ronde: de steen zou innerlijke rust bevorderen, spirituele en geestelijke groei stimuleren en zelfs een positieve invloed hebben op bijvoorbeeld de maag, ogen en stofwisseling.
Maar ook in andere opzichten blijkt agaat een tot de verbeelding sprekende steen. Op onderstaande foto's is te zien hoe zich in haar binnenste soms zomaar landschap-achtige composities kunnen vormen: versteende landschappen in agaat! Alsof de natuur haar schoonheid op alle mogelijke niveau's tot uiting kan laten komen: van piepklein (sommige van deze stenen passen als hanger aan een ketting) tot onmetelijk groot. Bijzonder!

Bron: helgashop via etsy.com

Bron: helgashop via etsy.com


Bron: larimar pro via etsy.com

Bron: larimar pro via etsy.com


 
Bron: larimar pro via etsy.com

Bron: larimar pro via etsy.co


Bron: larimar pro via etsy.com

Bron: larimar pro via etsy.com


Bron: larimar pro via etsy.com

Bron: larimar pro via etsy.com


Bron: Kenny McGee via Flickr.com

Bron: Kenny McGee via Flickr.com


Bron: natalisjewelry via etsy.com

Bron: natalisjewelry via etsy.com


[hr]
Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:
[mc4wp_form id="15395"]
[hr]

Lees ook:  Deze boom draagt 40 verschillende vruchten - tegelijk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down