Verschillende manieren om je angsten te overwinnen!

17 juni 2022
205
angst

Iedereen heeft wel eens angsten of nu angst is voor spinnen of angst voor de tandarts? Maar wat is nu precies een angst? En hoe ontwikkel je ze eigenlijk. Dit zijn allemaal vragen die we onszelf stellen als het gaat om angsten, want we zijn toch stiekem nieuwsgierig. Maar het is vaak ook omdat we van onze angsten af willen komen. Maarja welke manieren zijn er om je angsten te overwinnen?

Wat is een angst en hoe ontwikkel je het?

Angst is een gevoel dat je krijgt, het is eigenlijk een reactie op gevaar. Dit gevoel zorgt ervoor dat je lichaam paraat komt te staan. Dit wilt zeggen dat je beter gefocust bent, je ademhaling versnelt waardoor je dus meer zuurstof binnen gaat krijgen. De emotie angst kan soms ineens in je lichaam naar boven komen. Echter kan de emotie angst ook worden opgeroepen als iemand een trigger ervaart die overblijft van een traumatische ervaring. Deze traumatische ervaringen worden vaak overgehouden aan een ernstige, maar vooral ingrijpende gebeurtenis!

Genetisch

Daarnaast kan een angststoornis ook kan komen door erfelijke genen. Zo kan het zijn, dat sommige families angstiger zijn dan andere families. Door deze erfelijke factoren kunnen deze families kwetsbaarder zijn. Het gevolg hiervan is dat ze bepaalde gebeurtenissen eerder als stressvol zien. Hierdoor kunnen er door middel van genen eerder angststoornissen ontstaan!

Opvoeding

Opvoeding heeft een hele grote invloed op de verdere ontwikkeling van de angststoornissen. Want als iemand heel erg beschermd wordt gedurende de gehele kindertijd, ontwikkeld een kind eerder een angststoornis. Dit komt doordat de kinderen dan niet leren hoe ze problemen moeten aanpakken. Als je een over beschermende opvoeding hebt gekregen zul je het gevoel hebben dat er altijd gevaar heerst.  

Lees ook:  Sieraden schoonmaken

Hoe pak je een angststoornis aan?

Een angststoornis pak je op meerdere manieren aan, het ligt eraan in welke mate je er last van hebt en in welke mate het je leven beïnvloedt. Over het algemeen kun je met EMDR therapie al heel ver komen. Dit is een therapie waarbij je eigenlijk de angsten gaat opzoeken en gaat ervaren dat het helemaal niet zo eng is. Hierdoor zul je na iedere sessie beter met je angsten om kunnen gaan.

Een andere manier is dat je samen met je familie of je vrienden er over praat en door erover te praten ook steeds een beter gevoel erbij krijgt. Tuurlijk zul je hierbij het nooit zo goed kunnen verwerken als dat je professionele hulp zoekt. Want professionele hulp wordt wel altijd aangeraden, een therapeut of psycholoog weet gewoon net waar ze naar moeten vragen. Want juist bij het behandelen van angsten is het belangrijk dat de gevoelige snaren geraakt worden.

Maar er zijn verschillende soorten als we het hebben over angst. Zo kunnen we het hebben over faalangst of over bindingsangst.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De tabaksplant snoeien & verzorgen

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings