Verrassende ontdekkingen midden in de natuur van Tenerife

3215 VIEWS
Verrassende ontdekkingen midden in de natuur van Tenerife

‘Kijk diep in het binnenste van de natuur, en je zult alles beter begrijpen’, aldus Albert Einstein. Een goede reden om de natuur actief op te zoeken! Op het Spaanse eiland Tenerife zijn – ver verwijderd van de grote badplaatsen – een paar prachtige en verrassende plekken te vinden waar je je volledig kunt onderdompelen in de natuurlijke omgeving.

Dwaal uren door de kleurige tropische tuin, luister naar hoe de golven van de Atlantische oceaan hier op de gitzwarte rotsen onder het terras beuken, of trek er op uit in de ongerepte en groene Anagabergen

1. Sterren kijken op de bergrug van El Teide

Tenerife El Teide Eliza was here
2000 Meter boven de zeespiegel vormt de actieve vulkaan El Teide een ankerpunt in het ruige landschap van Tenerife. Overdag wandel je door een prachtig maanlandschap van kale rotsen en okerkleurige stenen. Maar wat veel mensen niet weten is dat het park ’s nachts ook toegankelijk is om sterren te kijken, volgens kenners is het hiervoor een van de beste plekken ter wereld. Je kunt zelf lopen (de paden zijn goed aangegeven) of een gids huren met astrologische kennis en een telescoop om de constellaties nog beter te kunnen zien. Een unieke ervaring!

2. Eindeloos fruit plukken in de boomgaarden van Finca la Dica

Finca la Dica Eliza was here
Van bananen, sinaasappels en citroenen tot appels, peren en druiven: de uitgestrekte wijnvelden en boomgaarden van het rustig gelegen Finca la Dica zijn een waar genot om doorheen te wandelen. Als gast in de Finca mag je ook gewoon de rijpe vruchten plukken – heerlijk om elke ochtend je ontbijt bij elkaar te sprokkelen en daarna in het zwembad te duiken: op de ligstoelen is het heerlijk toeven met prachtig uitzicht over de velden rondom de Finca. Hier vind je meer informatie en foto’s.

3. Zwemmen in de natuurlijke (en eeuwenoude!) rotsbaden van Garachico

Lees ook:  Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa

2 Tenerife Garachico Eliza was here
Aan de voet van het pittoreske dorpje Garachico vormde een stroom lava in 1706 verschillende zwembaden in zee. Terwijl de golven over de omliggende rotsen rollen, kun je genieten van het rustige water in de natuurlijke baden. Het is hier kristalhelder; onder je ziet je de vissen zwemmen. Het dorpje zelf is naderhand zeker een bezoek waard, het heeft door de jaren heen nog veel van zijn koloniale charme behouden.

Hoog in de bergen ligt het dorpje Masca: een verzameling van een paar huisjes en – waar het eigenlijk om te doen is – het terras van Chez Arlette waar je de hele middag huisgemaakte citroenlimonade kunt drinken temidden van duizenden kleurrijke bloemen. Paradijs op aarde!

4. Dwalen door de 240.000 m2 tropische tuin van Hotel Rural Costa Salada

4 Hotel Rural Eliza was here
Hotel Rural Costa Salada ligt in het rustige noorden van Tenerife, midden op een gigantisch landgoed waarvan een deel beplant is met typisch Canarische planten, en een deel ongecultiveerd en wild is. Rust & ruimte maken hier de dienst uit! Dwaal uren door de kleurige tuin, luister naar hoe de golven van de Atlantische oceaan hier op de gitzwarte rotsen onder het terras beuken, of trek er op uit in de ongerepte en groene Anagabergen: dit gebied wordt door bezoekers vaak overgeslagen: de beste reden om de wandelschoenen aan te trekken en er wel naar toe te gaan! Hotel Rural Costa Salada biedt de perfecte uitvalsbasis qua ligging en – niet onbelangrijk – goede ontspanningsmogelijkheden voor na het wandelen.. Bekijk de mogelijkheden.

5. Logeren in de bergen van Casa de Las Vegas

Lees ook:  Noorwegen vanuit een kajak

5 Casas de las vegas Eliza was here
Vanaf de kust rijd je over kronkelige weggetjes door het mooie landschap omhoog naar het pittoreske Casas de Las Vegas. Anders dan in de Amerikaanse naamgenoot staan in dit dorp slechts een paar huizen, je onderkomen is er een van: opgetrokken in de landelijke stijl van het eiland, met een buitenkeuken en zwembad.

Vanaf deze plek starten diverse wandelroutes, een daarvan is een mooie rondwandeling die ook weer eindigt in het dorp. Langs de goed toegankelijke paden vind je een mix van naaldbossen, oude landerijen en grotten. De paden op, de lanen in! Hier vind je meer informatie en foto’s van de Casas de Las Vegas en de prachtige omgeving.

6. Een onontdekt terras tussen de bloemen van Masca

Tenerife Masca Eliza was here
Hoog in de bergen ligt het dorpje Masca: een verzameling van een paar huisjes en – waar het eigenlijk om te doen is – het terras van Chez Arlette waar je de hele middag huisgemaakte citroenlimonade kunt drinken, onderwijl genietend van het adembenemende uitzicht op de knoestige palmbomen, de diepe valleien onder je en de kleurrijke bloemen van Masca. Paradijs op aarde!

Meer inspiratie opdoen over reizen naar Tenerife? Elizawashere.nl biedt kleinschalige accommodaties inclusief vlucht, verblijf en huurauto. Zo logeer je op authentieke plekken en heb je de vrijheid om op eigen gelegenheid ook de andere mooie delen van het eiland te ontdekken. Bekijk hier de mogelijkheden.

¡Hasta Luego!

tenerife kleinschalig

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs
De 6 beste bezienswaardigheden in Bordeaux
Schatzoeken: de beste rommel- en antiekmarkten van Europa
Noord-Bohemen: een unieke bestemming in Tsjechië