Nieuwe wereld: kunst gemaakt met een 3D printer

18 augustus 2015
311
3D printer kunst

Het werk van een kunstenaar is een intuïtief proces, handmatig, ambachtelijk, bijna magisch: in vloeiende stappen verschijnt het kunstwerk langzaam onder zijn of haar handen. Heel lang is er niets, en opeens is er... iets. Een mooi romantisch plaatje, maar in werkelijkheid kan het ook anders gaan. Ten eerste is creëren soms ook hard werk: uren in het atelier, zwoegen op dat ene detail of juist die grote lijn die niet klopt, die anders moet. Ten tweede zijn er ook kunstenaars die anders te werk gaan. Een nieuwe generatie creatievelingen vindt hun inspiratie in de 3D printer. Klinisch? Integendeel. Met een sterk gevoel voor esthetiek ontwikkelen deze printkunstenaars het ene verfijnde werk na het andere.
Zo is er Jonathan Brand, die slangetje voor slangetje, stukje voor stukje deze Honda CB500 motor printte en assembleerde, helemaal van biologisch afbreekbaar plastic gemaakt uit mais.
3D kunst 3D printer kunst 3D printer kunst
Kunstenaar Shane Hope gebruikt een combinatie van 3D geprinte materialen en 'ouderwetse' schilderkunst. Eerst print hij koraalachtige vormen, waarna hij ze op zijn canvas plakt en laat versmelten met zijn acrylverf.
3D printer kunst 3D printer kunst 3D printer kunst
Nederlandse kunstenaar Eric Klarenbeek experimenteert met het printen van levende objecten. In een mengsel van tot poeder vermalen stro en water fungeert mycelium als bindmiddel. Zodra het object geprint is begint de schimmel te groeien en vormt zich een structuur die niet alleen heel lichtgewicht is, maar waarop ook nog een prachtige paddenstoelen groeien!
3D printer kunst 3D printer kunst
En ten slotte een spannend nieuw instrument voor de volgende printkunstenaar: deze LIX pen maakt het mogelijk om 3D-tekeningen te maken. Dus om letterlijk te tekenen in de lucht!
3D printer kunst 3D printer kunst
3D printer kunst
[hr]

Lees ook:  Spiegelbeeld van hout

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings