Een verloren kunst | Bloemenkransen voor gevorderden

24 augustus 2016
553

Weet je nog, hoe je vroeger in hartje zomer over het grasveld liep op zoek naar madeliefjes? Door een kleine inkeping te maken aan het einde van het steeltje van deze lieflijke bloemetjes, kon je ze aan elkaar rijgen om prachtige armbandjes en kettingen te maken en natuurlijk een bloemenkrans voor in het haar. Het stond beeldig en was ook nog eens ontzettend leuk om te maken. Fotograaf Ula Kóska en visagiste Beata Bojda herinneren ons eraan wat een prachtig sieraad bloemenkransen in het haar zijn, waardoor je je begint af te vragen waarom we ooit gestopt zijn ze te maken én ze te dragen.

Slavische folklore

De mooie foto’s van de Poolse fotograaf Kóska en visagiste Bojda zijn geïnspireerd door de Slavische folklore. Vroeger droegen vrouwen grote bloemenkransen in het haar naar religieuze en seculaire ceremonies zoals huwelijken, begrafenissen, festivals en voornamelijk ook tijdens Pasen. Het duo vond het zonde dat deze traditie verdween en besloot een fotoshoot te houden waarbij modellen in deze traditionele kledij met hoofdtooi poseerden. De bloemen zijn gemaakt door ouderwets crêpepapier te draaien. Het resultaat is schitterend!

bloemen krans - Ula Kóska (1)

bloemen krans - Ula Kóska (2)

bloemen krans - Ula Kóska (3)

bloemen krans - Ula Kóska (4)

bloemen krans - Ula Kóska (5)

bloemen krans - Ula Kóska (6)

bloemen krans - Ula Kóska (7)

bloemen krans - Ula Kóska (8)

bloemen krans - Ula Kóska (9)

bloemen krans - Ula Kóska (10)

Zelf een bloemenkrans maken

Wil je ook weer eens een bloemenkrans maken? In onderstaande video's is te zien hoe je zelf bloemen kunt vouwen van crêpepapier. Maar je kunt natuurlijk ook de natuur induiken om als vanouds zelf bloemen te plukken voor je bloemenkrans. We weten nog wel een paar leuke pluktuinen.

Via: Lifebuzz

Lees ook:  Bijzondere bijentuinen om te bezoeken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down