Verhalen van steen

4268 VIEWS
Verhalen van steen

Waarom verzamelen we stenen?

Wat is de aantrekkingskracht van deze ogenschijnlijk levenloze voorwerpen – rond en glad, hoekig en ruw of klein en perfect? Iedereen heeft wel eens een moment gehad dat je een steen niet kon laten liggen. De mooie vorm, de kleur, de tekening, de glans.. we strekken onze hand uit en pakken het op. Wegen onze vondst in onze palm. Stoppen het in onze broekzak en laten het door onze vingers glijden tijdens de rest van de wandeling. Sommige exemplaren halen zelfs de schoorsteenmantel.

Vertellingen van steen

Het antwoord ligt misschien verscholen in deze creaties van een Syrische kunstenaar: Nizar Ali Badr. In zijn vertellingen brengt hij stenen tot leven; hij gebruikt ze om te laten zien hoe mensen, liefde, kinderen, vreugde, oorlog en verdriet eruit zien. Enerzijds zijn het zijn composities die de stenen transformeren, maar ergens voelt het alsof de delen van de som op zichzelf ook betekenis hebben.

We zetten een aantal van zijn prachtige verhalen van steen op een rij. Op de Facebookpagina van Nizar Ali Badr kunt u nog meer exemplaren bekijken!

verhalen van steen

verhalen van steen2

verhalen van steen4

verhalen van steen5

verhalen van steen6

verhalen van steen7

verhalen van steen8

verhalen van steen10

verhalen van steen11

verhalen van steen12

verhalen van steen13


Anderen bekeken ook: Kunstenaar transformeert grijze stenen in kleurrijke mandala’s

Schermafdruk 2016-04-17 22.30.02


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Lees ook:  Mooie vlinders, prachtige bloemen

MEER INSPIRATIE

Vormsnoei-sculptuur van een slapende babyvogel
Delicate boombladeren van zeer bijzonder materiaal
10 foto’s die laten zien hoe de natuur onbedoeld prachtige kunstwerken creëert
Mooie vlinders, prachtige bloemen