Verhalen van steen

9 februari 2016
830

Waarom verzamelen we stenen?

Wat is de aantrekkingskracht van deze ogenschijnlijk levenloze voorwerpen - rond en glad, hoekig en ruw of klein en perfect? Iedereen heeft wel eens een moment gehad dat je een steen niet kon laten liggen. De mooie vorm, de kleur, de tekening, de glans.. we strekken onze hand uit en pakken het op. Wegen onze vondst in onze palm. Stoppen het in onze broekzak en laten het door onze vingers glijden tijdens de rest van de wandeling. Sommige exemplaren halen zelfs de schoorsteenmantel.

Vertellingen van steen

Het antwoord ligt misschien verscholen in deze creaties van een Syrische kunstenaar: Nizar Ali Badr. In zijn vertellingen brengt hij stenen tot leven; hij gebruikt ze om te laten zien hoe mensen, liefde, kinderen, vreugde, oorlog en verdriet eruit zien. Enerzijds zijn het zijn composities die de stenen transformeren, maar ergens voelt het alsof de delen van de som op zichzelf ook betekenis hebben.

We zetten een aantal van zijn prachtige verhalen van steen op een rij. Op de Facebookpagina van Nizar Ali Badr kunt u nog meer exemplaren bekijken!

verhalen van steen

verhalen van steen2

verhalen van steen4

verhalen van steen5

verhalen van steen6

verhalen van steen7

verhalen van steen8

verhalen van steen10

verhalen van steen11

verhalen van steen12

verhalen van steen13

[hr]

Anderen bekeken ook: Kunstenaar transformeert grijze stenen in kleurrijke mandala's

Schermafdruk 2016-04-17 22.30.02

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Frida Kahlo haar verborgen boodschap in 5 kunstwerken

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down