Dit meisje schreef de woorden: What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?

19 september 2016
1158

De woorden 'What if I fall? - Oh but my darling, what if you fly' hebben een wereldwijd publiek gevonden. Ook op de redactie van Paradijsvogels Magazine én onder onze lezers (merken we, na de vele berichten die onze inbox overstelpen als we iets met deze quote doen) raakt hij veel mensen recht in het hart. Daarom gingen we op onderzoek uit: van wie zijn deze woorden?

Oude ziel

De woorden zijn afkomstig van Erin Hanson, een Australische. Wellicht het meest opvallend aan deze schrijfster is dat ze nog jong is: slechts 21 lentes. Mooi om te zien dat wijsheid zeker niet alleen met levenservaring komt, maar bij sommigen al van jongs af aan in hun manier van kijken naar de wereld zit ingebakken. Zoals een oude ziel.

Als je lang genoeg in de natuur bent zie je opeens patronen en cycli die je ook in jezelf en anderen herkent

Op haar 9e begon ze met schrijven. Vooral korte verhalen waar ze haar fantasie in kwijt kon. Toen ze 11 was maakte ze met een schoolvriendin 'kleine onzin gedichtjes' (vindt ze zelf) over al die kleine - achteraf bezien - dingen waar je je als meisje van 11 mee bezig kan houden en in kan verliezen. Het dichten raakte een snaar bij Erin en ze besloot mee te doen aan een dichtwedstrijd op school. Voor haar was dat het moment waarop ze haar eerste echte gedicht schreef. Sinds dat moment schrijft ze bijna elke dag.

Haar blog was oorspronkelijk bedoeld voor haarzelf, om haar werk op een overzichtelijke en visuele manier te bewaren. Maar zoals met veel dingen op het internet: uiteindelijk word je toch gevonden. En de rest is geschiedenis.

Lees ook:  Eigentijds kamperen in een blokhut op de Veluwe

Natuur

Op de vraag wat haar grootste inspiratiebron is, antwoord ze: de natuur. Ze vertelt: "Als je lang genoeg in de natuur bent zie je opeens patronen en cycli die je ook in jezelf en anderen herkent. Daarom vind ik het ook zo mooi om in mijn gedichten mensen te vergelijken met een natuurlijk fenomeen. Het maakt mijn woorden ook herkenbaar, iedereen begrijpt wel wat je probeert te zeggen als je het leven beschrijft in termen van seizoenen, regen, wind en zon. Mensen zijn wat dat betreft ook gewoon een eigen kracht van de natuur."

Inmiddels schreef ze 3 boeken en dichtbundels. "Op dit moment geef ik het grootste deel van mijn tijd aan schrijven." Daarnaast krijgt ze zoveel reacties van mensen op haar werk dat ze ook veel tijd besteed alleen al aan het reageren daarop. Erin kijkt met open blik naar de toekomst: "Naast schrijven geef ik ook bijles in Engels en Wiskunde, hiervoor was ik een turncoach. Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee hoe ik mijn verdere carrière voor me zie!" Heerlijk, zo'n leven dat nog helemaal open voor je ligt.

Gedichten

De gedichten van Erin zijn dromerig, beeldend en ritmisch. Hieronder zetten we een paar van onze favorieten op een rij:

erin-hanson

erin-hanson3 erin-hanson4 erin-hanson5 erin-hanson7

erin-hanson9

[hr]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings