Verborgen parels in Den Haag

14 december 2021
1221
taxi den haag

Den Haag vormt niet alleen het politieke centrum van Nederland; het is ook een supergezellige, multiculturele en vooral bruisende stad met veel restaurantjes, winkels en bezienswaardigheden. De meeste bezienswaardigheden, zoals de Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Mauritshuis kennen de meeste mensen inmiddels wel. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de leukste en meest unieke plekjes die iets minder bekend zijn. Als je nog een weekendje Den Haag gepland hebt staan, of als je nu een goede reden hebt om een weekendje vrij te maken, lees dan vooral verder om de verborgen parels van Den Haag te ontdekken. Door deze tips beleef jij Den Haag eens op een hele andere manier! Als je geen auto tot je beschikking hebt, bel dan taxi Den Haag om toch makkelijk van plek tot plek te komen.

Bezoek Urban Farmers

Urban Farmers is een voormalig kantoorgebouw dat is omgetoverd tot een grote stadsboerderij. Er is hier van alles te zien. Zo kun je bijvoorbeeld op de zesde etage gaan kijken hoe de Urban Farmers zelf vis kweken. Op het dak, slechts één etage hoger, bevindt zich een grote kas waarin sappige tomaten, knapperige sla en andere gezonde producten worden geteeld. Dat is zeker niet het enige wat er goed uitziet - het uitzicht op de stad is ook om bij weg te dromen! Op deze hoogte zie je de stad van een heel ander perspectief.

Ga naar de Franse Tuin

Vroeger konden alleen Koning Willem II en Anna Paulowna genieten van hun grote, Frans ingerichte tuin achter het ‘Witte Paleisje’, maar tegenwoordig kunnen we allemaal ronddwalen in deze bijzondere tuin in het centrum van Den Haag. Deze tuin is anders dan andere tuinen en moet je echt een keer bezocht hebben. Als je eenmaal in de Franse Tuin staat, kijk dan vooral eens omhoog. Op de Raad van State worden namelijk inspirerende teksten van Spinoza afgebeeld. Dit letterkunstwerk is gemaakt door kunstenaar Joseph Kosuth. Je vindt de Franse Tuin achter de Raad van State. Wandel erheen via Het Noordeinde.

Lees ook:  Wonen in het buitenland: alles wat je moet weten

Dwaal door het Rusthofje

Als je toevallig in de buurt bent van deSint-Jacobuskerk, loop dan vooral ook even naar de Parkstraat. Hier vind je namelijk het hofje Rusthof. Dit is een zeer romantisch hofje dat tot rijksmonument is benoemd en bovendien een van de weinige hofjes die zijn opengesteld voor publiek. Wanneer je door het groene omheinde tuintje loopt, kun je het drukke stadsleven net erbuiten even vergeten. Het voelt alsof je een ware oase van rust betreedt.

Snuffel rond in de Monastic Store

De Monastic Store (gelegen in de Oude Molstraat) is nu echt een goed voorbeeld van een verborgen parel. Je zou dit onopvallende gebouw dat vroeger als schuilkerk diende namelijk zo voorbijlopen. Dit moet je echter zeker niet doen! Binnen in de Monastic Store vind je namelijk allerlei bijzondere producten zoals natuurlijke cosmeticaproducten, religieuze kunststukken, lekkernijen, boeken, uniek aardewerk en bier dat ter plekke wordt gebrouwen door de broeders van Sint Jan. Als je nog een origineel cadeautje zoekt, dan ben je hier dus zeker op de goede plek! De prachtig ingerichte winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.30.

Den Haag

Bezoek de Willibrorduskapel

Wanneer je uit de Monastic Store loopt, kun je gelijk een kijkje gaan namen bij de naastgelegen Willibrorduskapel. Je wordt hier hartelijk ontvangen door de broeders van kapel. Eenmaal binnen zul je je ogen uitkijken! De hoge plafonds, de schoonheid van de kapel en de prachtige glas-in-loodramen zorgen voor een onvergetelijke herinnering. Steek een kaarsje aan en neem de bijzondere sfeer in je op.

Lees ook:  14 bekendste theaters in London

Maak een wandeling in de Paleistuin

Iedereen kent Paleis Noordeinde wel, al is het vanwege de balkonscène op Prinsjesdag. Wat niet veel mensen weten, is dat het paleis een schitterende tuin heeft die vrij toegankelijk is. Hier kun je van zonsopgang tot zonsondergang genieten van een prachtige, groene omgeving midden in de stad. Ga even lekker een stukje lopen of neem je vriendin mee om te gaan picknicken. Bij het naastgelegen koffietentje Pistache kun je een heerlijke koffie halen!

Ga naar de Waterkant

Waterkant is een heerlijke plek waar je lekker op het terras kunt zitten, roeiboten en supboards kunt huren, een bunkerexpositie kunt ervaren en picknicks kunt reserveren. Op het menu van het grasterras staan allerlei heerlijkheden zoals sapjes, speciale koffie en thee, huisgemaakte taarten, lunchgerechten etc. Er is hier dus genoeg te proeven en ontdekken! Bijkomend voordeel is dat het bij de Waterkant altijd net iets warmer is dan in de rest van de stad gezien de zuidelijke en beschutte ligging. Neem een goed boek, je zonnebril en een picknickkleedje mee en je komt hier wel een dag door! Geniet van de rustgevende, gemoedelijke sfeer die op deze plek hangt. Waterkant is doorgaans geopend van eind april tot en met oktober, tussen 10:00 en 21.00 uur. Check de website voor de precieze data en tijden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met de auto door Oost-Europa reizen: wat je moet weten

Welke musical in New York moet je gezien hebben?

Akira Nakai San en zijn passie voor auto’s

Ruimte vrijhouden in je koffer? Zo doe je dat!

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down