Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten

15 december 2021
243
boomhut huren

Waarom een verblijf in een huisje in het bos ook veel voldoening kan geven. Wie vakantieplannen maakt voor het zomerseizoen zal deze anders invullen dan andere jaren.  Dacht je eerst aan een avontuurlijke rondreis Costa Rica, Vietnam of Peru, komende zomer wordt het misschien wel een vakantiehuisje in eigen land. Een huisje in het bos in de Sallandse Heuvelrug in Overijssel bijvoorbeeld. Maar.. met een vakantie in eigen land is niets mis, zeker niet als je weet waar je de mooiste bossen van Nederland kunt vinden.

Vakantie vieren in eigen land vraag een andere mindsetting

Als je gewend ben om je vakanties in het buitenland te vieren en te genieten van verre reizen en andere culturen dan is het misschien wel even slikken, een vakantie in  eigen land. We moeten echt even onze mind gaan verzetten. Even anders denken. We vinden in Nederland geen regenwouden, vulkanen of bergen.  De afstand Limburg-Groningen bedraagt maar een dikke 300 kilometer. We rijden met de auto in een 3 á 4 uur van zuid naar noord. Toch vinden we in dat kleine Nederland ongekend mooie bossen en natuurgebieden en hebben we tal van verenigingen en belangengroepen om die natuur te beschermen. Natuurmonumenten en Vereniging Natuur en Milieu zijn daar 2 voorbeelden van. Zij zorgen er mede voor dat de natuur in Nederland behouden blijft en dat we op de mooiste plekjes in de natuur een huisje in het bos kunnen huren.

boomhut huren

Avontuurlijke vakantie vieren in Nederland

Wie avontuurlijke vakanties in het buitenland gewend is en zich nu gaat richten op het huren van een huisje in het bos in Nederland, moet weten dat er ook in Nederland veel te beleven is. De laatste tendens is het huren van een boomhut. Ook wel Tree House genoemd.  In een land als Costa Rica of Peru kon je al vele jaren een Tree House boeken, soms wel 5 meter hoog in de bomen. In Nederland is een vakantie vieren in het bos pas de laatste jaren echt bekend geworden, terwijl een verblijf in een echte boomhut nog maar mondjesmaat mogelijk was.  Vandaag de dag heb je, ook in Nederland, tientallen mogelijkheden om te overnachten in een boomhut. Je kunt met name een boomhut huren in Drenthe, waar je misschien wel de mooiste bossen van Nederland vindt. Zo staat het Drents-Friese Wold bekend om haar diversiteit, wat bomen, planten en dieren betreft.  In dit unieke bos leeft bijvoorbeeld de boommarter, de vos en de eekhoorn. Je kunt, als je in de omgeving van dit prachtige bos verblijft, zeker ook wel een avontuurlijke vakantie in Nederland beleven.

Lees ook:  Museum op wielen: treinreizen tussen beroemde kunstwerken

Een luxe huisje in het bos huren

Wie van natuur en luxe houdt, kan ook zeker een huisje in het bos huren. Steeds meer huisjes en chalets in de bossen hebben de beschikking over een hottub, privé sauna of buitenjacuzzi. Tegenwoordig hebben veel huisjes in het bos in Nederland internet, vind je er een tv en soms zelfs een vaatwasser. Wat voor de één een gruwel is, is voor de ander genieten. Je kunt er voor kiezen om een afgelegen huisje in het bos te huren zonder voorzieningen, zoals internet of tv of kunt kiezen voor de huur van een luxe vakantiehuisje met wellness. Gelukkig kunnen we onze eigen keuzes maken en zo genieten van een vakantie in eigen land. Voor de één is een verblijf in een ecologische boomhut zonder voorzieningen het einde. Voor de ander een villa in het bos, in de duinen of aan zee. Ons kleine Nederland biedt talloze mogelijkheden om een fijne vakantie te vieren. Op basis van zelfvoorziening of geheel verzorgd. Soms zelfs op All Inclusive basis.

boomhut huren

Als de hond ook mee op vakantie gaat

Of je nu een vakantie aan zee in Nederland wilt vieren of liever geniet van een verblijf in een afgelegen huisje in het bos, de hond kan meestal ook mee. In meer dan 50% van de vakantiehuisjes in Nederland zijn honden welkom. Wel gelden er huisregels voor een verblijf met je huisdier en mogen ze niet overal loslopen. Er zijn echter wel degelijk mogelijkheden een vakantie met hond in de Nederlandse natuur te vieren. Ook al is het in het broedseizoen en seizoen dat wilde dieren jongen krijgen, misschien niet verstandig om met de hond op vakantie te gaan in het bos. Dat geldt zeker voor jachthonden. Als je echter een huisje in de bossen met een goed omheinde en afgesloten tuin huurt, kan er niet zo veel gebeuren. Als je een grote hond hebt, is het verstandig een vakantiehuis te huren met een solide omheining van minimaal 180 centimeter hoog. Het liefst een omheining van gaas of hout. Je hond kan dan niet ontsnappen en jij kunt genieten van een verblijf in de Nederlandse natuur. De komende jaren wordt het bosareaal in Nederland aanzienlijk uitgebreid en worden en tienduizenden bomen aangeplant. Ook goed voor het stikstofprobleem en schone lucht.

Lees ook:  Agriturismo vakanties, steeds populairder

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings