Film | De bijzondere transformatie van rups tot vlinder

27 september 2015
958

We weten allemaal dat een rups uiteindelijk verandert in een vlinder. Rupsen eten eten eten, groeien zo hard dat ze in dit proces een paar keer uit hun vel barsten, veranderen uiteindelijk in een pop en komen na een paar weken of zelfs maanden opnieuw ter wereld als vlinder.
Een bijzonder proces waar we helaas doorgaans alleen de losse fasen van aanschouwen: iedereen heeft wel eens een rups, pop en vlinder gezien. Maar ben je ook wel eens getuige geweest van het gehele proces?
Onderstaande film laat de volledige transformatie zien in 2,5 minuut.
Bijzonder!

Bron: FrontWardVideo via YouTube.com
[hr]
Gegrepen door dit natuurwonder? Dan spreekt de volgende film je wellicht ook aan: niet minder dan 7.100 beelden van ontluikende bloemen worden versneld afgespeeld tot een prachtige compositie...
 
 

Lees ook:  Dit filmpje laat op prachtige wijze zien dat we allemaal mensen zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings