Van Gogh's tot in het kleinste detail nageschilderd op luciferdoosjes

7 augustus 2016
188

“Ik houd ervan om verschillende kunstvormen uit te proberen: fotografie, schilderen, tekenen en beeldhouwen,” zegt de meester van de miniatuur, Salavat Fidai. Na zijn minisculpturen op potloodpunten, vervaardigt de Russische kunstenaar nu miniatuurschilderijen op luciferdoosjes. En ze zijn weer net zo indrukwekkend. “Ik werk meer dan 10 uur per dag aan mijn miniatuur sculpturen of schilderijen. Ik vind het heel leuk om nieuwe ideeën, materialen en onderwerpen uit te proberen.”

Vincent van Gogh

Als onderwerp voor zijn luciferdoos-schilderingen heeft hij enkele schilderijen van Vincent van Gogh gekozen, omdat hij een groot fan van zijn werk is en het een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem is. Zijn liefde voor de kunstenaar wordt goed duidelijk door de aandacht voor detail in zijn miniaturen. De stijl van van Gogh is duidelijk te herkennen in het werk en het is nauwelijks voor te stellen dat deze bijna perfecte kopieën op zo'n kleine schaal - met zoveel detail - gemaakt zijn.

Zelfportret

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (1)

Zelfportret met verbonden oor en pijp

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (2)

De rode wijngaard

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (3)

Op de drempel van de eeuwigheid

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (4)

Portret van Dr. Gachet

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (5)

Caféterras bij nacht

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (6)

De slaapkamer

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (7)

Sterrennacht

Salavat Fidai - miniatuurschildering luciferdoosjes (8)

Via: Art People Gallery

Lees ook:  Uitvouwbare standbeelden van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings