Van de natuur genieten zonder het te schaden

9 juni 2022
356
foto bewerken

Het is weer zomer, dat betekent dat veel mensen er op uit gaan om natuurgebieden te verkennen. Maar omdat steeds meer mensen tegenwoordig in de camper stappen om een roadtrip te nemen, lijdt de natuur hier vaak onder. Laten we deze zomer dus eens genieten van de natuur op de meest planeet vriendelijke manier. Lees verder om te ontdekken hoe je van de natuur kunt genieten zonder het te schaden.

We kunnen vriendelijker worden voor onze planeet, door een aantal bewuste veranderingen aan te brengen en ervoor te zorgen dat de tijd die we in de natuur doorbrengen het milieu niet schaadt.

6 Tips voor een bezoek aan een natuurpark

Ga je binnenkort een bezoekje brengen aan een bos of natuurpark? Misschien ga je wel kamperen in de Ardennen of op vakantie in Europa? Deze tips zullen dan zeker voor jou van toepassing zijn.

foto bewerken

Beperk je plasticgebruik

Als jij je kampeer spulletjes aan het verzamelen bent, dan is dit een belangrijke tip om te onthouden. Verwissel de plastic bekers, borden en bestek met herbruikbare varianten van bamboe of metaal. Je zult vast van plan zijn om al je vuilnis op te ruimen, maar neem geen risico. Het kan namelijk nog altijd voorkomen dat er iets weg waait of een dier een lekker hapje uit de vuilnis wil zoeken, met als gevolg dat het dier dan ziek wordt of er schadelijke materialen in de natuur terecht komen. Het is daarom ook uiterst belangrijk dat je netjes je afval meeneemt.

bewerk fotos

Verplaats je op een milieuvriendelijke manier

Als je een reis neemt door een natuurgebied, als je bijvoorbeeld op vakantie bent, denk dan na over de meest milieuvriendelijke manier van transport. Je kunt natuurlijk met je diesel auto 300km door een prachtig natuurreservaat afleggen, maar is dit de meest milieuvriendelijke manier? Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de bus, trein of fiets te nemen!

Lees ook:  Afval bestaat niet
foto's bewerken

Neem alleen natuurlijke producten mee

Als je van plan bent lekker te gaan kamperen, houdt er dan rekening mee dat je alleen natuurlijke of biologisch afbreekbare producten meeneemt. Denk hierbij aan shampoos, zeep en andere producten die schadelijk kunnen zijn voor de natuur. Er zijn genoeg biologische opties voor deze producten die je ervan verzekeren dat je het gevoelige ecosysteem niet zal schaden.

bewerken van foto's

Beperk je kampvuur

Een kampvuur is ontzettend gezellig en mag zeker niet ontbreken tijdens een kampeertrip. Het is echter wel een van de grootste oorzaken van bosbranden. Zorg er dus voor dat je een kampvuur maakt op een kampvuur plaats en niet zomaar in het bos. Zorg er ook voor dat er voldoende water bij de hand is en doof het kampvuur voordat je gaat slapen of vertrekt. Laat dus NOOIT een onbeheerd kampvuur achter.

bewerk foto

Ruim op wat je ziet

Helaas laten nog veel mensen rommel achter. Ruim ook andermans rommel op als je iets ziet, laat het niet zomaar in het bos liggen. Zo help je de natuur ook nog een handje mee terwijl je zo geniet van de pracht van moeder natuur.

bewerken foto's

Maak voldoende foto’s

Zorg dat je voldoende foto’s maakt. Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door en zelfs de jaren erna kunt genieten van de prachtige reis door het natuurgebied. Als je regelmatig de natuur intrekt kun je de beelden vast leggen en wie weet wel een keertje overslaan. Hoe vaker we de natuur in trekken, hoe meer schade we helaas aanrichten. Natuurlijk vinden vele dat foto’s toch wel héél anders is dan de werkelijkheid. Daarom kun je de foto’s bewerken, zodat ze net zo mooi zijn als hoe het daadwerkelijk was. Op deze manier kun je het hele jaar door genieten van de natuur!

Lees ook:  Valken kijken krachtig in de camera

Klik hier voor onze blog over wat de natuur voor een effect heeft op de mens.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down