Van baden in oeroud natuurzout tot een maneschijnsauna - hier kom je helemaal tot rust

2 februari 2017
361

Heilzame baden, geneeskrachtige warmwaterbronnen een dosis kraakheldere buitenlucht...Duitsland is een kuurland bij uitstek. Veel dorpen en steden gaan bij de naam 'Bad Huppeldepup', dit is een benaming voor plaatsen die officieel aangemerkt zijn als kuuroord. Met alle mooie faciliteiten en de vaak natuurlijke omgeving van dien. In de Duitse volksaard zit een natuurlijke drang naar oergezonde verwenpraktijken en uitgekiende kruidentherapieën in een smaakvolle setting.

Reden genoeg om je lijf en geest eens onder te dompelen in een Duits kuuroord - we zetten te inspiratie een paar op een rij!

Baden in heilzaam natuurzout | Carpesol Spa Therme, Bad Rothenfelde  

wellness duitsland 2

Bad Rothenfelde ligt aan de rand van het Teutoburgerwoud en is een officieel Heilbad. Dat betekent een supergezond microklimaat, mede vanwege heilzame natuurzout van lokale zoutbronnen wat je hier in overvloed vindt. Bijvoorbeeld in het drijfbad met 12% zout: ultieme ontspanning en een boost voor je lijf!

Vanuit de panoramasauna heb je een schitterend uitzicht over de heuvels van het Teutoburgerwoud, verder vind je hier fonteinen, zwembaden en een mooi Turks stoombad. Ook interessant: ze hebben een Romeins-Ierse spa waar ze de oude badcultuur combineren met Ierse hete lucht-baden.

Maneschijnsauna in het donker | BadePark Bentheim

Dit Badepark ligt aan de voet van de beroemde burcht van Bad Bentheim - het is de grootste hoogteburcht van Duitsland en wordt al in het jaar 1050 in de geschriften vermeld. Hier vind je veel sauna's in de buitenlucht, zoals de panoramasauna, de hete Stegsauna of de wat mildere, maar vochtige Dampfsauna. Elke tweede vrijdag van de maand is het bedepark open tot 24 uur en kun je in de maneschijn tot rust komen. Inclusief zeer bekwaam vakpersoneel - je bent tenslotte in Duitsland, hier nemen ze kuren vrij serieus - verzorgen diverse Aufgüsse, van chocoladesmaak tot vruchtenolie. Of ga voor de zoutkorrelmassage, hier ook wel het Witte Goud genoemd!

Lees ook:  Wonderfeel | Klassieke muziek midden in de natuur

Germaans badhuis | Alfen Saunaland, Rieste

wellness duitsland 3

Dit badhuis is opgezet in de sfeer van de oude Romeinen en Germanen. Denk natuursteen, stevige ronde balken en onbehandeld larikshout. De vier elementen water, lucht, vuur en aarde staan centraal in Alfen Saunaland, ze hebben hier bijvoorbeeldAarde een aarde-sauna, lekker in de buitenlucht!

Ontspannen op een zouttapijt uit de Dode Zee | Zoutgrot Hasetal

wellness duitsland 4

Deze sfeervolle zoutgrot in Hasetal is gebouwd met natuurlijke mineralen en Himalaya steenzout. Op de vloer ligt een tapijt van zeezout uit de Dode Zee. In deze grot lig je 45 minuten op een ligstoel od waterbed. Een dergelijke sessie kan o.a. een heilzaam effect hebben bij astma, allergieën, gevoelige luchtwegen en reuma.

Baden in een klassiek parklandschap | Golf- en Spa Resort Jammertal, Datteln

wellness duitsland

Midden in het bos van natuurpark de Haard ligt het 'Jammertal'. In deze klassieke en elegante opzet, omringd door een mooi parklandschap ben je ver weg van de bewoonde wereld. Voor golfliefhebbers zijn er 3 banen om je vaardigheden aan te scherpen - wil je liever wat rustiger aan doen stap dan in het natuurbad, een van de 9 sauna's of Dode Zee-baden.

Van opgietingen tot een crushed-ice bad | Saunapark Epe, Gronau

Opgietingen, baantjes trekken, loom luieren, een kruiden- en Finse sauna: in dit saunapark in Epe (bij Gronau) gaat alles om ontspannen. Het gebruik van veel natuurlijke materialen, rustige kleuren en gedempt licht maken dit tot een hele fijne plek om even aan he le maal niets te denken. Mocht het allemaal wat té ontspannen worden, stap dan even in de Crushed-Ice bron - ben je zo weer wakker! En wanneer je met je camper op pad bent, dan mag je gerust een nachtje blijven kamperen op de parkeerplaats.

Lees ook:  Reizen dicht bij de natuur: waarheen?

Combinatie van inspanning en ontspanning | Linus Lingen Wasserwelten, Lingen (Ems)

wellness duitsland 5

Deze sauna's en baden zijn voor mensen die ontspanning graag met wat actie afwisselen in de zwembaden of op de glijbanen. Aan beide thema's is geen gebrek, in het idyllische saunapark vind je o.a. een panoramasauna en een aardesauna (deze laatste voorzien van knetterend houtvuur). Het zwembad is 400 vierkante meter, dus wanneer je je benen en armen nog een beetje wil strekken is daar voldoende ruimte voor!

Ontspannen in een Finse sauna na een wandeling in het Teutoburgerwoud | Hotel zum Freden, Bad Iburg

hotel zum freden

Het Teutoburgerwoud is een favoriete plek voor kuuroorden: naast het bovengenoemde Bad Rothenfelde ligt hier ook Bad Iburg waar je o.a. kunt logeren in Hotel zum Freden. Hier is de bio- of Finse sauna een welkome exercitie aan het einde van de dag als je terugkomt van een lange wandeling in het Teutoburgerwoud of een middagje in het historische centrum van Bad Iburg. Leuk: in de zomer ontbijt je hier op het grote terras in de tuin.

Meer weten? Op Geheim over de Grens vind je een overzicht van alle kuuroorden, net over de Duitse grens!

kerstmarkten duitsland

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings