Vakil Eelman werd na haar 50e model

11 december 2016
709

Misja B. fotografeert mannen en vrouwen met een gedurfde, eigen stijl. Elke week laten we de mooiste exemplaren uit haar omvangrijke collectie zien op Paradijsvogels Magazine. Deze keer: de prachtige Vakil Eelman die model werd na haar 50e (het kan!).

Van yogadocente tot model

Valkil Eelman is yoga docent. Rond haar 50e werd ze bij toeval ontdekt als model. “Ik kreeg al vroeg zilvergrijs haar, voor een jonge vrouw natuurlijk best opvallend", vertelt ze aan Misja B. "Ik heb het, toen ik een jaar of 15 was, één keer rood geverfd en had daar snel spijt van. Dat was de eerste en de laatste keer. Door m’n haar ben ik in het modellenwerk gerold, ik was toen 50. Ik vind het zo leuk om te doen, naast m’n werk als yoga docent. Juist omdat het iets heel anders is.”

Het is een kwestie van goed blijven ademhalen en denken ‘ik mag er zijn'

Zelf heeft ze niet echt een stijlicoon. "Ik ben gewoon mezelf, doe niemand na. Ik vind het belangrijk om mezelf goed te verzorgen, maar geef daar niet veel geld aan uit, ik knip m’n haar bijvoorbeeld zelf.  Wel wil ik er goed uitzien (ik ben tenslotte een Leeuw), maar geef ook aan kleding eigenlijk niet zoveel geld uit. Ik hou van vintage, daarvoor slaag ik vaak bij Mevrouw Jansen en voor iets nieuws ga ik naar Dani, beide winkels zitten in Alkmaar.”

vakil-eelman3

Midlife twist

Vakil is voor haar modellenwerk met enige regelmaat in het buitenland, binnenkort staat Zuid-Afrika op het programma. Vakil: “Het heeft me op meerdere gebieden veel gebracht. Het is zo’n andere wereld, het reizen vind ik leuk en ik heb veel aardige, creatieve mensen ontmoet. Er zijn mooie vriendschappen door ontstaan."

Eigenlijk had ik wel actrice willen worden

Ook aan de documentaire Midlife twist van Niki Boomkes heeft Vakil meegewerkt. Het gaat over een drietal 50plussers die een heel andere route hebben gekozen op latere leeftijd. Binnenkort speelt ze mee in een documentaire over Mata Hari. “Eigenlijk had ik wel actrice willen worden."

Lees ook:  De pracht van de Azalea

vakil-eelman2

“In het begin was het best lastig om voor de camera te staan en bijvoorbeeld op commando te moeten lachen. Maar ondertussen heb ik meer ervaring en voel ik me er senang onder. Ik vind het ook niet eng om op te vallen. Het is een kwestie van goed blijven ademhalen en denken ‘ik mag er zijn’. Ik wil het blijven doen tot m’n 100ste!”

[hr]

Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat - van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs - fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

vakil-eelman4


Fotografe en blogger Misja B. (1952) kun je uittekenen in een streepjesshirt, Francis Kleinbril en fotocamera. Op straat – van Amsterdam tot Kopenhagen en Parijs – fotografeert ze iets oudere hippe mannen en vrouwen dit een gedurfde, eigen stijl hebben. Ze ontfutselt hun modegeheimen en deelt deze op haar blog, samen met de mooiste mode-adresjes en de beste tips uit haar zwarte boekje. Van Vogue tot vintage: hier vind je inspiratie om je eigen stijl (opnieuw) uit te vinden!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down