Vader en dochter | Een animatiefilm die diepe indruk maakt

16 september 2014
85

In 2000 ging deze korte animatie van Michael Dudok de Wit in première. De film kreeg een groot aantal prijzen, waaronder de oscar voor beste animatiefilm in 2001. In 2007 kreeg de film een plek in de canon van de Nederlandse film.
Zonder woorden, met pure tekeningen en prachtige muziek is het absoluut een film die indruk maakt. Interessant is dat in allerlei recensies van dit filmpje wordt gesproken over een vader die zijn dochter verlaat. Dit blijkt uit deze woordenloze film echter niet.
De filmer zelf zegt in een interview in NRC daarover: "Dat laat ik expres open. Als je hem weg zou zien roeien met een hengel of een koffer of een pistool, word je in een richting geduwd. Zelfs of hij vrijwillig gaat of dat hij weg moet, wil ik in het midden laten. Het gaat erom dat hij weggaat."
https://www.youtube.com/watch?v=miGQrV7uE08
Bron: Youtube

Lees ook:  Van een statige wals naar snelle discopasjes | 100 jaar dansstijlen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Workation: Werken in een inspirerende omgeving

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings