Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas

1286 VIEWS
Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas

Zulke vazen heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Glas en hout, samen versmolten tot een prachtig kustwerk en gebruiksvoorwerp: een vaas. Scott Slagerman, kunstenaar uit Los Angeles, kwam twee jaar geleden met het geweldige idee om de twee elementen samen te brengen.

Nieuw project

Scott is altijd gefascineerd geweest door glas. Het is bijzonder materiaal: het in seconden van een fragiele en onbuigzame staat naar een gesmolten variant. Scott voltooide het “Glass Program” aan het UCLA School of Arts. Daarna vertrok hij richting de Provence in Frankrijk om glaswerk te bestuderen aan L’Ecole des Beaux Arts de Aix. Later in zijn carrière liep hij Jim Fishman tegen het lijf en samen maakten zijn de Wood & Glass serie.

De tekst gaat verder onder de foto’s

 

Van bolletje glas tot vaas

Elke vaas wordt gevormd door het in een uit hout gesneden vorm te blazen. Daarbij is het erg belangrijk dat de houten vorm plat op een tafel ligt. Op die manier passen het glaswerk en het hout daarna naadloos in elkaar. Het is een erg intensief klusje en iedereen moet constant alert zijn, want het glas is bloedheet als het in de vorm wordt geblazen. Maar het resultaat mag er zijn! Geïnspireerd door de rol die glas speelt in architectuur en alledaagse voorwerpen creëert hij betoverende en esoterische kunstwerken van het kleurrijk glas en de ruwe houtblokken.

In het onderstaande video zie je hoe zo’n vaas gemaakt wordt

Maar Scott stopt niet bij hout. In zijn volgende project gebruikt hij marmer als mal voor zijn glasblaaskunsten. Hieronder kan je alvast een voorproefje zien!

De tekst gaat verder onder de foto

Vind je deze vazen nou prachtig? Er bestaan namelijk nog meer vazen die iets met hout hebben te maken. En niet zomaar hout: kleurpotloden! Leer hier hoe je zelf een vaas van kleurpotloden kan maken.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  De magie van het bos

MEER INSPIRATIE

Een strand vol ‘natuurlijke’ knikkers
Er stroomt een rivier van glas door deze handgemaakte houten tafels
Een ode aan de orchidee in bijzondere glaskunst
Bijzondere glaskunst zo klein als je duim