Deze boomstammen krijgen een nieuw leven als prachtige vaas

23 april 2018
629

Zulke vazen heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Glas en hout, samen versmolten tot een prachtig kustwerk en gebruiksvoorwerp: een vaas. Scott Slagerman, kunstenaar uit Los Angeles, kwam twee jaar geleden met het geweldige idee om de twee elementen samen te brengen.

Nieuw project

Scott is altijd gefascineerd geweest door glas. Het is bijzonder materiaal: het in seconden van een fragiele en onbuigzame staat naar een gesmolten variant. Scott voltooide het "Glass Program" aan het UCLA School of Arts. Daarna vertrok hij richting de Provence in Frankrijk om glaswerk te bestuderen aan L’Ecole des Beaux Arts de Aix. Later in zijn carrière liep hij Jim Fishman tegen het lijf en samen maakten zijn de Wood & Glass serie.

De tekst gaat verder onder de foto's

 

Van bolletje glas tot vaas

Elke vaas wordt gevormd door het in een uit hout gesneden vorm te blazen. Daarbij is het erg belangrijk dat de houten vorm plat op een tafel ligt. Op die manier passen het glaswerk en het hout daarna naadloos in elkaar. Het is een erg intensief klusje en iedereen moet constant alert zijn, want het glas is bloedheet als het in de vorm wordt geblazen. Maar het resultaat mag er zijn! Geïnspireerd door de rol die glas speelt in architectuur en alledaagse voorwerpen creëert hij betoverende en esoterische kunstwerken van het kleurrijk glas en de ruwe houtblokken.

Lees ook:  Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament

In het onderstaande video zie je hoe zo'n vaas gemaakt wordt

Maar Scott stopt niet bij hout. In zijn volgende project gebruikt hij marmer als mal voor zijn glasblaaskunsten. Hieronder kan je alvast een voorproefje zien!

De tekst gaat verder onder de foto

Vind je deze vazen nou prachtig? Er bestaan namelijk nog meer vazen die iets met hout hebben te maken. En niet zomaar hout: kleurpotloden! Leer hier hoe je zelf een vaas van kleurpotloden kan maken.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down