Unieke villa van gewapend beton gelegen in Zwitserland

30 september 2020
226

Gelegen in de heuvels van Comano, een klein dorpje in de buurt van Lugano in het zuiden van Zwitserland, ligt "The Concrete Villa". Ontworpen door het architectenbureau DF__DC die een constructie wilde bouwen die eigentijds was maar toch perfect in de omgeving zou passen.

De villa is bedoeld als een intieme plek, verborgen voor de ogen van de buurt, zowel naar het noorden als naar het zuiden. De oprichters Dario Franchini en Diego Calderon stelden zich toen het huis voor als een bewoonde muur, waarvan de vorm overeenkwam met die van het langgerekte trapeziumvormige terrein van een oude wijngaard. De hele uitdaging was om de instructies van privacy en bescherming van de bewoners van de villa te respecteren en tegelijkertijd een huis te creëren dat harmonieus opgaat in de omgeving en toch uitnodigend blijft.

De buitenkant is gemaakt van grijs gewapend beton; de volumes zijn onder verschillende hoeken geplaatst om een ​​opvallende gevel te creëren. Een grote, gebogen trap verbindt de drie verdiepingen van het huis en zorgt voor een onverwacht en dynamisch perspectief in de ruimte.

Afbeeldingen: © Giorgio Marafioti

Lees ook:  16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings