Unieke villa van gewapend beton gelegen in Zwitserland

730 VIEWS
Unieke villa van gewapend beton gelegen in Zwitserland

Gelegen in de heuvels van Comano, een klein dorpje in de buurt van Lugano in het zuiden van Zwitserland, ligt “The Concrete Villa”. Ontworpen door het architectenbureau DF__DC die een constructie wilde bouwen die eigentijds was maar toch perfect in de omgeving zou passen.

De villa is bedoeld als een intieme plek, verborgen voor de ogen van de buurt, zowel naar het noorden als naar het zuiden. De oprichters Dario Franchini en Diego Calderon stelden zich toen het huis voor als een bewoonde muur, waarvan de vorm overeenkwam met die van het langgerekte trapeziumvormige terrein van een oude wijngaard. De hele uitdaging was om de instructies van privacy en bescherming van de bewoners van de villa te respecteren en tegelijkertijd een huis te creëren dat harmonieus opgaat in de omgeving en toch uitnodigend blijft.

De buitenkant is gemaakt van grijs gewapend beton; de volumes zijn onder verschillende hoeken geplaatst om een ​​opvallende gevel te creëren. Een grote, gebogen trap verbindt de drie verdiepingen van het huis en zorgt voor een onverwacht en dynamisch perspectief in de ruimte.

Afbeeldingen: © Giorgio Marafioti

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben