Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland

22 VIEWS
Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland

Voor veel mensen is uiteten gaan een leuke en gezellige manier om er even tussenuit te gaan. Even lekker culinair genieten van een hapje en een drankje met familie of vrienden. Het is de perfecte manier om even lekker bij te kletsen en om samen ervaringen met elkaar op te doen. Het is echter altijd leuker om op unieke plekken in Nederland te gaan uiteten, dan bij jou in het dorp of in de stad. Wij hebben daarom een aantal unieke eetgelegenheden door het hele land op een rijtje gezet. De locaties van deze eetgelegenheden zijn al een gespreksstof op zich, dus je zult genoeg hebben om over te praten met jouw gezelschap.

 

Gare du Nord in Rotterdam

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze locatie in Rotterdam te maken met treinen. Afgeleid van het bekende Parijse treinstation, kun je hier eten in een oud, gerestaureerd treinstel. Deze unieke locatie biedt 100% plantaardig, biologisch en duurzaam voedsel aan. Gare du Nord zet zich in voor een gezonde levensstijl en duurzame producten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten die seizoensgebonden zijn. Ook is het gewoon mogelijk om buiten het treinstel te eten. Daarnaast is ook leuk voor de treinliefhebbers.

rotterdam

De Hoftrammm in Den Haag

Dit unieke concept uit Den Haag laat jou en jouw gezelschap dineren als nooit tevoren. Hoftrammm is het eerste rijdende tramrestaurant van Nederland. Van binnen is de tram volledig omgebouwd om te kunnen dienen als restaurant. Het leuke is dat je telkens weer door nieuwe gebieden komt. De rit duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten, waarbij je van Voorburg naar Den Haag zult gaan. Geniet hier van een unieke ervaring met een 4-gangendiner. Ook is het mogelijk om de hele tram af te huren voor een feest of bedrijfsuitje.

Lees ook:  4x slapen in de buurt van de Kinderdijk

den haag

WT Urban Café & Kitchen in Utrecht

Op weg naar de volgende unieke eetlocatie in Nederland zijn we in Utrecht aangekomen. Hier bevindt zich bovenaan de watertoren een prachtig restaurant. Het mooie aan deze plek is het 360 graden overzicht over de stad. Daarbij zul je niet vaak op zulke hoogtes dineren. Als je niet van zulke hoogtes houdt, kun je nog altijd hier terecht voor een speciale ervaring. WT Urban Café en Kitchen is namelijk verdeeld over 3 verdiepingen. Je hoeft dus niet per se op de allerhoogste verdieping te dineren. Het is ook mogelijk om hier vergaderingen te houden of om als trouwlocatie te gebruiken.

utrecht

Het vuurtoreneiland in Amsterdam

In Amsterdam vind je gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, het vuurtoreneiland. Dit eiland is alleen met de boot te bereiken. Dit alleen al zorgt ervoor dat jouw culinaire ervaring een uniek begin heeft. Vuurtoreneiland is een onbewoond eiland met een vervallen fort, loslopende dieren en unieke flora. Het restaurant bevindt zich in een soort glazen kas, beschermd van alle wind en regen. Dankzij de glazen ramen waan je jezelf echter buiten, waardoor je als het ware buiten in de natuur aan het lunchen of dineren bent.

amsterdam

De koffieschenkerij in Amsterdam

Nu we toch nog in Amsterdam zitten, vertellen we meteen over De Koffieschenkerij. Gelegen in het gebied de Wallen. Dit koffiehuis is een rustige en ontspannen plek vergeleken met het toeristische gedeelde. Het unieke van De Koffieschenkerij is dat het gevestigd is in het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam. Dit gebouw is namelijk de Oude Kerk. Op deze plek kun je ook lekker buiten op het terras genieten van overheerlijke koffie met een lekker stukje taart of zelfgemaakte broodjes.

Lees ook:  Twentse kruistochten: cultuurwandelingen door het Twentse landschap

 

Het Veerkwartier in Haarlem

Ten westen van Amsterdam ligt Haarlem. Vlak bij het station Spaarnwoude, gelegen aan de Veerplas, bevindt zich Het Veerkwartier. Op deze plek kun je even heerlijk uitwaaien en genieten van de natuur en het water. Het restaurant is opgebouwd uit hergebruikte zeecontainers in combinatie met een oude kas. Op Het Veerkwartier is daarnaast altijd wel iets te doen. Zo worden er veel leuke activiteiten georganiseerd zoals muziek- en filmavonden. Echter is het eten hier ook van hoge kwaliteit, dus je zult zeker niks tekort komen als je hier naartoe gaat.

haarlem

Villa Augustus in Dordrecht

De laatste unieke eetgelegenheid die we zullen bespreken is Villa Augustus in Dordrecht. Dit hotel-restaurant bezit over een eigen moestuin, waarin fruit en groenten gekweekt worden voor het restaurant. De watertoren staat midden in de moestuin en het terras bevindt zich tussen de vele citroenbomen. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van biologische producten, veel vanuit de eigen streek of moestuin. Voor koks is het een ideale plek om te mogen werken, zo tussen al het groen en de ingrediënten binnen handbereik.

dordrecht

Eens iets anders doen dan normaal

Al deze eetgelegenheden zijn maar een klein gedeelte van alle unieke plekken in Nederland om uiteten te gaan. Toch is het leuk om af en toe verder dan jouw comfortzone te kijken en iets unieks te ondernemen. Daarbij hoef je niet altijd uiteten te gaan, maar kun je het restaurant ook zelf in huis halen. Met een thuiskok wordt voor jou en jouw gezelschap thuis een lekker gangenmenu voorbereid. Bij deze unieke ervaring zie je met eigen ogen hoe een professionele chef overheerlijke gerechten zal klaarmaken. Het is weer eens iets anders dan uiteten gaan.

MEER INSPIRATIE

De mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Limburg
Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden
Een roadtrip over de Zuid-Limburgse Mergellandroute