Deze 13 bijzondere bomen zijn vermomd als dieren en sprookjesfiguren

28 augustus 2019
528
bomen

Soms kom je wel eens bijzondere dingen tegen als je in het bos loopt. Zo bestaat er een populier, de grauwe abeel, waarvan de bast vaak een aantal ogen bevat. Echter bestaan er zelfs complete bomen die iets weg hebben van mensen, gezichten, sprookjesfiguren of dieren. Laat je fantasie op de loop wanneer je volgende keer een boswandeling maakt!

Waarom zien wij eigenlijk gezichten in bomen?

Het is best bijzonder dat de mens gezichten kan herkennen in stof, voedsel, gebouwen, natuurverschijnselen en bomen. We hebben een speciaal systeem in de hersenen dat hier een grote rol in speelt. De gyrus fusiformis ligt in de temporale kwab en is specifiek gericht op het waarnemen en herkennen van gezichten. Wanneer iemand hersenbeschadiging heeft kan er prosopagnosie ontstaan. Dit is een afwijking aan de gyrus fusiformis waardoor je gezichten niet meer kan waarnemen en dus vlekken ziet in plaats van gezichtsuitdrukkingen!

De tekst gaat verder onder de foto's

1. Een lief gezicht

bomen

2. Een hoofd in een boom!

bomen

3. Een zijaanzicht van een man

bomen

Laat je verbeelding op de loop!

Blijf altijd openstaan voor prachtige natuurverschijnselen. Hoe klein of onopvallend ook, er is zoveel moois te ontdekken! De grauwe abeel valt bijvoorbeeld in eerste instantie niet op, maar als je wat langer kijkt besef je opeens dat de boom jou aanstaart in plaats van andersom. Meerdere ogen zijn in de loop der jaren gevormd in de bast en dat geeft een uniek effect. Zo zijn er nog meer bomen die een bijzondere vorm hebben gekregen door de manier waarop ze zijn gegroeid. En dat levert mooie beelden op zoals de onderstaande foto's!

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. - Albert Einstein

4. Grauwe abelen met ogen

bomen

5. Een vriendelijke draak

bomen

6. Een moeder met haar kind

bomen

7. Deze boom maakt een wandeling

bomen

8. Een reusachtige boom, die veel weg heeft van een mens

bomen

9. Een heuse octopus!

bomen

10. Dit waanzinnige wezen waakt over het bos

bomen

11. Een dinosaurus gespot tussen de bergen

bomen

12. Zie jij het gezicht in de wortels?

bomen

13. De maan wordt opgeslokt

bomen

Vind je deze bomen nou prachtig? In dit artikel kan je foto's zien van prachtige en kleurrijke boomschorsen! De basten zijn ware kunstwerken op zich.

Lees ook:  De magische verbinding tussen kunst en natuur

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings