Uniek inkijkje in het leven van een Tibetaanse monnik

14 oktober 2014
296

Tibet wordt ook wel 'het dak van de wereld genoemd', het hele land heeft namelijk een gemiddelde hoogte heeft van 4000 meter. Daardoor is Tibet het hoogst gelegen land ter wereld. De Boeddhistische leer speelt een belangrijke rol in het leven in Tibet. En hoewel dit land al decennialang onderdrukt wordt door China, leven veel Tibetanen volgens de vredelievende overtuiging dat alles wat we doen, denken of zeggen uiteindelijk weer bij ons terug komt.
[quote text_size="medium"]
Wees uw vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, verdraagzaamheid en geduld
[/quote]
De Dalai Lama (de geestelijk leider van de Tibetaanse Boeddhisten, die al jaren in ballingschap woont in India) roept zijn volk dan ook op om geen geweld te gebruiken in het conflict met de Chinezen. Inmiddels is sinds 1988 de Chinese soevereiniteit erkend en wordt de invloed van de Chinese cultuur in Tibet steeds groter.
Voor zijn inspanningen voor een vreedzaam verloop van deze overgang ontving de Dalai Lama in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede. De manier waarop hij het conflict heeft benaderd zou je kunnen zien als ultieme toepassing van het Boeddhisme, hij zei niet voor niets ooit 'wees uw vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, verdraagzaamheid en geduld'.
[quote text_size="medium"]
Bidden is voor Tibetanen belangrijker dan geld verdienen
[/quote]
Ondertussen maakt de Dalai Lama zich wel grote zorgen over de mensenrechtensituatie en het in stand houden van de Tibetaanse cultuur. Hierin spelen religie en het Boeddhistische kloosterleven een belangrijke rol: 13% van de bevolking en niet minder dan 25% van de mannelijke bevolking woont er in een klooster.
Bidden is voor Tibetanen belangrijker dan geld verdienen, terwijl de Chinezen vinden dat de Tibetanen aan het werk moeten om Tibet rijk en welvarend te maken. Een schrijnende situatie, want van de 6000 kloosters zijn er veel vernietigd en onder streng toezicht van de Chinese overheid gesteld.
Onlangs kwamen wij een bijzondere fotoserie tegen die de schoonheid van de Tibetaanse cultuur (en het Tibetaanse landschap) treffend in beeld brengt. Door een monnik zelf gefotografeerd, geven deze foto's een authentiek inkijkje het leven in een klooster in Tibet.
Wij kunnen alleen maar hopen dat deze cultuur en de vredelievende religie van de Tibetaanse monniken niet verloren gaan. Meer zien? Dat kan via instagram.com/gdax.
Tibet 1 Tibet 2 Tibet 3 Tibet 4 Tibet 5 Tibet 6 Tibet 7 Tibet 8 Tibet 9 Tibet 10 Tibet 11 Tibet 12 Tibet 13 Tibet 14 Tibet 15 TIbet 16 Tibet 17 Tibet 18 Tibet 19 Tibet 20 Tibet 21 Tibet 22

Lees ook:  Bonaire: het perfecte toevluchtsoord in de Caraïben

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings