Uniek inkijkje in het leven van een Tibetaanse monnik

2052 VIEWS
Uniek inkijkje in het leven van een Tibetaanse monnik

Tibet wordt ook wel ‘het dak van de wereld genoemd’, het hele land heeft namelijk een gemiddelde hoogte heeft van 4000 meter. Daardoor is Tibet het hoogst gelegen land ter wereld. De Boeddhistische leer speelt een belangrijke rol in het leven in Tibet. En hoewel dit land al decennialang onderdrukt wordt door China, leven veel Tibetanen volgens de vredelievende overtuiging dat alles wat we doen, denken of zeggen uiteindelijk weer bij ons terug komt.

Wees uw vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, verdraagzaamheid en geduld

De Dalai Lama (de geestelijk leider van de Tibetaanse Boeddhisten, die al jaren in ballingschap woont in India) roept zijn volk dan ook op om geen geweld te gebruiken in het conflict met de Chinezen. Inmiddels is sinds 1988 de Chinese soevereiniteit erkend en wordt de invloed van de Chinese cultuur in Tibet steeds groter.

Voor zijn inspanningen voor een vreedzaam verloop van deze overgang ontving de Dalai Lama in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede. De manier waarop hij het conflict heeft benaderd zou je kunnen zien als ultieme toepassing van het Boeddhisme, hij zei niet voor niets ooit ‘wees uw vijanden dankbaar voor de les in tolerantie, verdraagzaamheid en geduld’.

Bidden is voor Tibetanen belangrijker dan geld verdienen

Ondertussen maakt de Dalai Lama zich wel grote zorgen over de mensenrechtensituatie en het in stand houden van de Tibetaanse cultuur. Hierin spelen religie en het Boeddhistische kloosterleven een belangrijke rol: 13% van de bevolking en niet minder dan 25% van de mannelijke bevolking woont er in een klooster.

Lees ook:  De verjaardag van Boeddha

Bidden is voor Tibetanen belangrijker dan geld verdienen, terwijl de Chinezen vinden dat de Tibetanen aan het werk moeten om Tibet rijk en welvarend te maken. Een schrijnende situatie, want van de 6000 kloosters zijn er veel vernietigd en onder streng toezicht van de Chinese overheid gesteld.

Onlangs kwamen wij een bijzondere fotoserie tegen die de schoonheid van de Tibetaanse cultuur (en het Tibetaanse landschap) treffend in beeld brengt. Door een monnik zelf gefotografeerd, geven deze foto’s een authentiek inkijkje het leven in een klooster in Tibet.

Wij kunnen alleen maar hopen dat deze cultuur en de vredelievende religie van de Tibetaanse monniken niet verloren gaan. Meer zien? Dat kan via instagram.com/gdax.

Tibet 1 Tibet 2 Tibet 3 Tibet 4 Tibet 5 Tibet 6 Tibet 7 Tibet 8 Tibet 9 Tibet 10 Tibet 11 Tibet 12 Tibet 13 Tibet 14 Tibet 15 TIbet 16 Tibet 17 Tibet 18 Tibet 19 Tibet 20 Tibet 21 Tibet 22

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur
Deze deuren leiden naar een andere wereld
De blauwe stad van Marokko | Overnachten

One thought on “Uniek inkijkje in het leven van een Tibetaanse monnik


Comments are closed.