Uitvouwbare standbeelden van papier

1765 VIEWS
Uitvouwbare standbeelden van papier

Op het eerste gezicht lijkten deze beelden van Li Hongbo uit steen gehouwen. Maar in werkelijkheid zijn ze van ontelbaar veel lagen papier gemaakt. Dat is nog niet eens het meest bijzondere, want deze beelden kunt u eindeloos uitrekken, buigen, draaien en weer in elkaar laten zakken. Bizar!

Oneindig veel lagen papier

Hongbo kreeg interesse in papier toen hij bij een uitgeverij werkte. Voor hem was het papier als drager van de inhoud van vitaal belang voor het boek, en hij begon met het analyseren van de duurzaamheid en karakteristieke van verschillende papiersoorten. Toen hij ontdekte hoe hij papier op zo’n manier aan elkaar kon verbinden dat er een vloeiende oneindigheid ontstaat, begon hij aan deze serie beelden. Per beeld is hij maanden bezig, elk laagje papier heeft een functie in termen van dikte, massa en balans, en Hongbo knipt, schaaft en schuurt elk stuk alsof het steen is. Toch nog een beeldhouwwerk dus..

lihongbo2 lihongbo4 lihongbo6 lihongbo7


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

 

Lees ook:  Kleurrijke street art op een basketbalveld in Arkansas (USA)

MEER INSPIRATIE

De Britse beeldhouwer Jamie Frost brengt hout tot leven in nieuwe krachtige, boeiende sculpturen
Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden
Beelden op het snijvlak tussen fantasie en werkelijkheid
Architect ontwerpt een plek van eerbied voor een gigantisch Boeddhabeeld op Japanse begraafplaats