Uiteindelijk gaan we allemaal op onze moeder lijken

6543 VIEWS
Uiteindelijk gaan we allemaal op onze moeder lijken

De relatie tussen moeders en dochters is mooi en complex. De ultieme verbondenheid die je als moeder met een dochter kunt voelen, de soms heftige reacties als ze opgroeien – allemaal waarschijnlijk zeer herkenbaar voor iedereen die een dochter is en/of heeft. 

Waar de meeste dochters regelmatig het idee hebben dat ze dingen heel anders dan hun moeder gaan doen, zou je de eerste niet zijn die zich op een dag realiseert dat ze een bepaalde uitspraak net zoals haar moeder. ‘Ik opende mijn mond, en mijn moeder kwam eruit!’.

De appel valt niet ver van de stam. En, hoe ouder we worden, hoe belangrijker dat besef wordt en je ook weer anders naar je moeder gaat kijken. Misschien heeft ze zorg nodig en zijn de rollen omgedraaid, ondernemen jullie veel dingen samen, of misschien leeft ze niet meer en zijn het de herinneringen waarin je moeder voortleeft.

Ook qua uiterlijk is het soms opvallend hoezeer je op je moeder gaat lijken. Voor de een geweldig, voor de ander het besef dat ze zelf ook ouder wordt. Hoe dan ook, de sterke genen die moeder natuur heeft gecreëerd zijn iets bijzonders.

Deze foto’s, waarin de gezichten van moeders en dochters zijn samengevoegd, laten dat op schitterende wijze zien.

Lees ook:  Dagboek van mijn moeder | Niet zeuren, Lena!

Herkenbaar? Of ben je een uitzondering op de regel? We zijn benieuwd!

moeder en dochters moeder en dochters2 moeder en dochters3 moeder en dochters4 moeder en dochters5 moeder en dochters6 moeder en dochters7 moeder en dochters8 moeder en dochters9 moeder en dochters10

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Grootvader communiceert via tekeningen op Instagram met zijn kleinkinderen
Moeder van 98 verhuist naar bejaardentehuis om voor 80 jarige zoon te zorgen
De Zweedse methode voor een opgeruimd leven volgens Margareta Magnusson
7 waarheden over het lege nest