Fascinerende typografie kunst: met de hand ‘geschreven’ portretten

1958 VIEWS
Fascinerende typografie kunst: met de hand ‘geschreven’ portretten

De in Mexico gevestigde kunstenaar Phil Vance maakt ongelofelijk ingenieuze typografie kunst. De portretten die hij creëert bestaan volledig uit handgeschreven teksten.

Met de portretten brengt Vance hulde aan zijn favoriete historische en artistieke helden. Van Albert Einstein tot Mark Twain. Van Audrey Hepburn tot Escher.

Typografie kunst met citaten als basis

Voor het vormen van de contouren, schaduwen en details van een portret schrijft Vance duizenden inspirerende citaten van de bewuste persoon in verschillende grootten en lagen op het canvas. Vance vertelt in het magazine MyModernMet:

Ik begon me portretten voor te stellen waar je door de huid van de geportretteerden kon kijken om hun gedachten te lezen (…). Ik werd erg enthousiast bij Willem de Kooning, Picasso en Escher. Dit zijn enkele van mijn favoriete artiesten, dus ik wilde hen eren op mijn eigen manier

Woordkunst versus pointillisme

Vance maakt zijn portretten voornamelijk met zwarte pen, maar sinds kort varieert hij in kleur. Als je van dichtbij naar zijn kunstwerken kijkt zie je ontelbare woorden en zinnen in verschillende tinten. Van veraf lijken de werken op pointillistische schilderijen. Dat maakt zijn kunst zo fascinerend.

Vind meer van zijn werken op zijn website en Instagram, waar zijn groeiende portfolio bestaat uit abstracte steden en landschappen, illustratie en digitale kunst.

Pablo Picasso

Typografie kunst

Mark Twain

Typografie kunst

Albert Einstein

Typografie kunst

Charlie Chaplin

Typografie kunst

Bob Dylan

Typografie kunst

Audrey Hepburn

Typografie kunst

Escher

Typografie kunst

Nikola Tesla

Typografie kunst

Willem de Kooning

Typografie kunst

Johnny Cash

Typografie kunst

Edward Abbey

Typografie kunst

Wie schrijft die blijft. Of wordt in ieder geval minder snel vergeten. Vance pakte de mooiste citaten van zijn helden, schreef ze talloze keren op en liet daarmee de prachtigste portretten ontstaan. Het schrijven deed iets goeds voor hem. In dit artikel lees je waarom schrijven zo fijn en soms therapeutisch is.

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars