Fascinerende typografie kunst: met de hand 'geschreven' portretten

6 april 2018
821

De in Mexico gevestigde kunstenaar Phil Vance maakt ongelofelijk ingenieuze typografie kunst. De portretten die hij creëert bestaan volledig uit handgeschreven teksten.

Met de portretten brengt Vance hulde aan zijn favoriete historische en artistieke helden. Van Albert Einstein tot Mark Twain. Van Audrey Hepburn tot Escher.

Typografie kunst met citaten als basis

Voor het vormen van de contouren, schaduwen en details van een portret schrijft Vance duizenden inspirerende citaten van de bewuste persoon in verschillende grootten en lagen op het canvas. Vance vertelt in het magazine MyModernMet:

Ik begon me portretten voor te stellen waar je door de huid van de geportretteerden kon kijken om hun gedachten te lezen (...). Ik werd erg enthousiast bij Willem de Kooning, Picasso en Escher. Dit zijn enkele van mijn favoriete artiesten, dus ik wilde hen eren op mijn eigen manier

Woordkunst versus pointillisme

Vance maakt zijn portretten voornamelijk met zwarte pen, maar sinds kort varieert hij in kleur. Als je van dichtbij naar zijn kunstwerken kijkt zie je ontelbare woorden en zinnen in verschillende tinten. Van veraf lijken de werken op pointillistische schilderijen. Dat maakt zijn kunst zo fascinerend.

Vind meer van zijn werken op zijn website en Instagram, waar zijn groeiende portfolio bestaat uit abstracte steden en landschappen, illustratie en digitale kunst.

Pablo Picasso

Typografie kunst

Mark Twain

Typografie kunst

Albert Einstein

Typografie kunst

Charlie Chaplin

Typografie kunst

Bob Dylan

Typografie kunst

Audrey Hepburn

Typografie kunst

Escher

Typografie kunst

Nikola Tesla

Typografie kunst

Willem de Kooning

Typografie kunst

Johnny Cash

Typografie kunst

Edward Abbey

Typografie kunst

Wie schrijft die blijft. Of wordt in ieder geval minder snel vergeten. Vance pakte de mooiste citaten van zijn helden, schreef ze talloze keren op en liet daarmee de prachtigste portretten ontstaan. Het schrijven deed iets goeds voor hem. Lees hier ook de gedichten van Ida Gerhardt.

Lees ook:  Hoe een knikker de meest perfecte patronen in het zand maakt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down