Twee blikjes cola | Stof tot nadenken

29 mei 2014
34

Van de 'Ikjes' van de NRC krijgen wij vaak een glimlach op ons gezicht. Die van afgelopen zaterdag (15 februari) willen we je zeker niet onthouden..
Het jochie voor me bij de kassa heeft twee blikjes cola van 52 cent per stuk. "Dat wordt een euro en vijf cent," zegt de caissière. Hij kijkt bedremmeld naar de euro die hij zo stevig in zijn vuistje had geklemd. "Dat is tekort," zegt de caissière, "ga eerst maar thuis een stuiver halen." Ik had het jochie natuurlijk vijf cent kunnen geven, maar ik had een beter plan. Net voordat hij naar huis wil rennen, houd ik hem tegen. "Koop één blikje!" zeg ik tegen hem. "Nee, want mijn broertje wil ook een blikje cola." "Vertrouw me maar," zeg ik met een glimlach. Hij zet een blikje op de band. "Dat is vijftig cent," zegt de caissière, die nog niets vermoedt. Ze geeft hem een muntje van vijftig cent als wisselgeld. "Nou kun je ook het tweede blikje kopen," zeg ik. Hij lacht zijn tanden bloot. Daarna moet ik afrekenen. De caissière lacht niet naar me. "Dat is 18,05 euro," zegt ze bits. Ik pak een biljet van 20 euro. "Wil je een stuiver erbij?", vraag ik. 
Erwin Witteveen (NRC, zaterdag 15 februari 2014)
via: nrc.nl

Lees ook:  Winterfoto's waarin ook de tijd bevroren lijkt te zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een goed gevoel hebben is het halve werk

Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

De betekenis van de kleur van je ogen

Creatief met kleding

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings