Tussen realiteit en fantasie in het bos

1626 VIEWS
Tussen realiteit en fantasie in het bos

De bossen en de mens begonnen duizenden jaren geleden aan een intensieve samenwerking. In soms eeuwenoude bossen hebben bewoners hout gekapt om huizen mee te bouwen en hun kachels mee aan te maken en heeft de natuur als ze even de kans kreeg, weer gewoekerd. Daarnaast zijn bossen krachtige symbolen in (oude) folklore, sprookjes en mythes: enerzijds zijn het plekken van betovering en magie, en tegelijkertijd kan het bos ook een donkere en gevaarlijke gedaante aannemen.

Deze samensmelting van natuur, cultuur en menselijke activiteiten fascineert de Britse kunstenares Ellie Davies. De afgelopen jaren werkte ze in verschillende bossen aan natuurlijke kunstprojecten die ons als kijker in een niemandsland tussen realiteit en fantasie plaatsen. Op onderstaande foto’s lijkt het overduidelijk dat een menselijke hand aan het werk is geweest, maar door de subtiliteit van de interventie neemt de verbeeldingskracht een loopje met ons. Is hier toch niet sprake van een hogere, betoverende macht…?

Vind je dit interessant? Bekijk dan ook dit bos, waarin bioluminescerende organismen voor een spectaculaire lichtshow zorgen.


ellie davies3
ellie davies5 ellie davies6 ellie davies8
ellie davies10
ellie davies11 ellie davies13 ellie davies14

ellie davies

MEER INSPIRATIE

Stillevens om bij weg te dromen
Het gouden geluid van innerlijke stilte
Gerecyclede tijdschriften worden prachtige insecten
Handgemaakte natuurcollages van ultrafijn metaal