Deze 94-jarige man met Alzheimer en zijn kat hebben een speciale band

18 juli 2017
616

De Japanse fotografe Akiko DuPont heeft een fotoreportage gemaakt over haar 94-jarige grootvader Jiji en zijn kat Kinako. Jiji kreeg een paar jaar geleden de diagnose Alzheimer en zijn kat blijkt een therapeutische werking op hem te hebben.

De Diagnose

Toen de diagnose Alzheimer werd gesteld maakte Akiko zich uiteraard zorgen:

Als je te horen krijgt dat je Alzheimer hebt, dan kan je je al snel eenzaam, bang, en verdrietig voelen. Dat zag ik ook terug in mijn grootvader, ook al probeerde hij dat te verbloemen. Hij bouwde langzaamaan een muur op tussen hem en andere mensen.

Van hondenmens naar kattenmens

Een paar jaar geleden kwam Akiko thuis met de kitten Kinako. Zij verstopte hem vier maanden in haar kamer. Akiko woont bij haar grootvader Jiji in Tokio en hoewel hij altijd al een dierenvriend is geweest, had hij meer met honden dan met katten. Ze dacht dat haar grootvader de kat niet in huis zou willen hebben, dus hield ze hem verborgen.

Vrienden voor het leven

Op een dag liep Jiji per ongeluk de kamer van kleindochter in en ontdekte de kat. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Akiko ziet dat de kat een therapeutische werking heeft op haar grootvader en merkt dat de muur dat hij om zich heen heeft gebouwd langzaam weer verdwijnt.

De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen. Prachtig dat deze jonge fotografe dit met liefde en ontroering vastlegt:

Kinako 1 Kinako 2 Kinako 3 Kinako 4 Kinako 5 Kinako 6 Kinako 7 Kinako 8 Kinako 9 Kinako 10 Kinako 11 Kinako 12 Kinako 13 Kinako 14

De band die tussen mens en dier kan ontstaan kan heel bijzonder zijn. Zo ook de band tussen deze man en zijn 4.000 parkieten.

Lees ook:  Zo ziet een bijzondere vriendschap tussen een hond en een uil eruit

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down