Deze 94-jarige man met Alzheimer en zijn kat hebben een speciale band

8910 VIEWS
Deze 94-jarige man met Alzheimer en zijn kat hebben een speciale band

De Japanse fotografe Akiko DuPont heeft een fotoreportage gemaakt over haar 94-jarige grootvader Jiji en zijn kat Kinako. Jiji kreeg een paar jaar geleden de diagnose Alzheimer en zijn kat blijkt een therapeutische werking op hem te hebben.

De Diagnose

Toen de diagnose Alzheimer werd gesteld maakte Akiko zich uiteraard zorgen:

Als je te horen krijgt dat je Alzheimer hebt, dan kan je je al snel eenzaam, bang, en verdrietig voelen. Dat zag ik ook terug in mijn grootvader, ook al probeerde hij dat te verbloemen. Hij bouwde langzaamaan een muur op tussen hem en andere mensen.

Van hondenmens naar kattenmens

Een paar jaar geleden kwam Akiko thuis met de kitten Kinako. Zij verstopte hem vier maanden in haar kamer. Akiko woont bij haar grootvader Jiji in Tokio en hoewel hij altijd al een dierenvriend is geweest, had hij meer met honden dan met katten. Ze dacht dat haar grootvader de kat niet in huis zou willen hebben, dus hield ze hem verborgen.

Vrienden voor het leven

Op een dag liep Jiji per ongeluk de kamer van kleindochter in en ontdekte de kat. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Akiko ziet dat de kat een therapeutische werking heeft op haar grootvader en merkt dat de muur dat hij om zich heen heeft gebouwd langzaam weer verdwijnt.

Lees ook:  50 is niet het nieuwe 30

De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen. Prachtig dat deze jonge fotografe dit met liefde en ontroering vastlegt:

Kinako 1 Kinako 2 Kinako 3 Kinako 4 Kinako 5 Kinako 6 Kinako 7 Kinako 8 Kinako 9 Kinako 10 Kinako 11 Kinako 12 Kinako 13 Kinako 14

De band die tussen mens en dier kan ontstaan kan heel bijzonder zijn. Zo ook de band tussen deze man en zijn 4.000 parkieten.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
Bobbie Rose (102) begint aan een carrière als model
50 is niet het nieuwe 30
Doris Jones (91) helpt samen met haar 2 katten bij het ontdekken van archeologische sites