Tuin ideeën om jouw tuin direct up te graden

2005 VIEWS
Tuin ideeën om jouw tuin direct up te graden

Voor de een is de tuin een plek om heerlijk met planten te werken, voor de ander een plek om vooral te ontspannen. In beide gevallen ben je soms op zoek naar extra inspiratie om met een redelijk kleine ingreep een flinke boost te geven. Hieronder 5 leuke tuin ideeën om van jouw tuin een nog fijnere plek te maken.

Laat die kale schutting begroeien met klimplanten

In veel Nederlandse tuinen staat een kale schutting, eigenlijk zonde omdat je deze met prachtige klimplanten kan laten begroeien. Je kan hierbij kiezen om de planten in de border te planten en tegen de schutting te laten groeien. Ben je bang dat je schutting beschadigd raakt? Zet de klimplanten dan in een bak met eigen rek waar ze tegenaan kunnen groeien. Ook kun je kiezen voor plantensoorten die niet gaan vastzitten aan het hout van jouw schutting, bijvoorbeeld druiven, clematis of kamperfoelie.

Bouw een natuurlijke overkapping

Koop (of bouw zelf) een mooie pergola en laat er bijvoorbeeld een druif overheen groeien. Wat je ook kan doen is een aantal bomen bij elkaar zetten en deze zo leiden dat ze een overkapping vormen. Hierdoor ontstaat een prachtige natuurlijke overkapping waar je heerlijk kan zitten. Onder zo’n overkapping kan je perfect jouw tuintafel of loungeset kwijt om heerlijk te genieten in de (semi)schaduw.

Lees ook:  Geen tuin? Gooi je gft-afval in een wormenhotel!

tuin ideeën

Verstop afvalcontainers

In veel tuinen staan de verschillende afvalcontainers prominent in beeld. Zonde! Het zijn nooit de mooiste elementen in de tuin en daarom is het aan te raden deze te ‘verstoppen’ achter een mooie muur (van groen). Maak met bijvoorbeeld betonnetten een afrastering en laat deze begroeien met wintervaste klimplanten. Ook kan je kiezen voor een houten afscheiding die mooi past bij de rest van de tuin. Redelijk snel te maken en je hebt er dagelijks plezier van.

Maak een vaste tuintafel met ingebouwde barbecue of bouw een buitenkeuken

Het kost misschien even werk als je dit helemaal zelf wilt uitvoeren, maar dan kan je wel de perfecte tafel maken voor in jouw tuin. Op deze manier maak je een heerlijke plek waar je met zijn allen tegelijk kan eten. Zo hoeft er niemand een paar meter verderop achter de barbecue te staan, terwijl de rest gezellig aan tafel zit.

Wat ook enorm gezellig is, is om een mooie buitenkeuken in de tuin te plaatsen. Dit ziet er vele malen gezelliger uit dan alleen een ‘kale’ barbecue. Nu moet de kok alleen wel een stukje verderop staan 😉

tuin ideeën

1 van de leukste tuin ideeën: licht bomen of planten uit met een grondspot 

Deze tip is redelijk snel te verwezenlijken en geeft een prachtig effect in de avond. Door de spots strategisch achterin je tuin te plaatsen creëer je ook nog eens meer diepte. Lees hier ook ons artikel met nog meer tips om je tuin gezellig en goed in te richten.

Lees ook:  De leukste pluktuinen van Nederland

Bron foto’s: Pinterest en Ilovemyinterior

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een paradijs in je achtertuin
Genieten met een intex zwembad in je tuin
Een prachtige kruidentuin aanleggen in 5 makkelijke stappen
Lekker genieten van tuinplanten voor iedereen