Tuin ideeën om jouw tuin direct up te graden

11 september 2019
1207

Voor de een is de tuin een plek om heerlijk met planten te werken, voor de ander een plek om vooral te ontspannen. In beide gevallen ben je soms op zoek naar extra inspiratie om met een redelijk kleine ingreep een flinke boost te geven. Hieronder 5 leuke tuin ideeën om van jouw tuin een nog fijnere plek te maken.

Laat die kale schutting begroeien met klimplanten

In veel Nederlandse tuinen staat een kale schutting, eigenlijk zonde omdat je deze met prachtige klimplanten kan laten begroeien. Je kan hierbij kiezen om de planten in de border te planten en tegen de schutting te laten groeien. Ben je bang dat je schutting beschadigd raakt? Zet de klimplanten dan in een bak met eigen rek waar ze tegenaan kunnen groeien. Ook kun je kiezen voor plantensoorten die niet gaan vastzitten aan het hout van jouw schutting, bijvoorbeeld druiven, clematis of kamperfoelie.

Bouw een natuurlijke overkapping

Koop (of bouw zelf) een mooie pergola en laat er bijvoorbeeld een druif overheen groeien. Wat je ook kan doen is een aantal bomen bij elkaar zetten en deze zo leiden dat ze een overkapping vormen. Hierdoor ontstaat een prachtige natuurlijke overkapping waar je heerlijk kan zitten. Onder zo'n overkapping kan je perfect jouw tuintafel of loungeset kwijt om heerlijk te genieten in de (semi)schaduw.

tuin ideeën

Verstop afvalcontainers

In veel tuinen staan de verschillende afvalcontainers prominent in beeld. Zonde! Het zijn nooit de mooiste elementen in de tuin en daarom is het aan te raden deze te 'verstoppen' achter een mooie muur (van groen). Maak met bijvoorbeeld betonnetten een afrastering en laat deze begroeien met wintervaste klimplanten. Ook kan je kiezen voor een houten afscheiding die mooi past bij de rest van de tuin. Redelijk snel te maken en je hebt er dagelijks plezier van.

Lees ook:  Deze 7 duo's in de tuin helpen elkaar met groeien en bloeien

Maak een vaste tuintafel met ingebouwde barbecue of bouw een buitenkeuken

Het kost misschien even werk als je dit helemaal zelf wilt uitvoeren, maar dan kan je wel de perfecte tafel maken voor in jouw tuin. Op deze manier maak je een heerlijke plek waar je met zijn allen tegelijk kan eten. Zo hoeft er niemand een paar meter verderop achter de barbecue te staan, terwijl de rest gezellig aan tafel zit.

Wat ook enorm gezellig is, is om een mooie buitenkeuken in de tuin te plaatsen. Dit ziet er vele malen gezelliger uit dan alleen een 'kale' barbecue. Nu moet de kok alleen wel een stukje verderop staan 😉

tuin ideeën

1 van de leukste tuin ideeën: licht bomen of planten uit met een grondspot 

Deze tip is redelijk snel te verwezenlijken en geeft een prachtig effect in de avond. Door de spots strategisch achterin je tuin te plaatsen creëer je ook nog eens meer diepte. Lees hier ook ons artikel met nog meer tips om je tuin gezellig en goed in te richten.

Bron foto's: Pinterest en Ilovemyinterior

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down