Top locaties en beste reistijd voor een bezoek aan de Provence

10 november 2020
339

De Provence is een gebied gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Het gebied is enorm populair onder reizigers en vakantiegangers. Dit komt met name vanwege de geweldige ligging tussen de Middellandse Zee, Italië en de regio Côte d'Azur.

De Provence staat bekend om de schitterende uitgestrekte natuur en de historische plaatsjes. De prachtige zonnebloemen, het aangename klimaat en natuurlijk de vele lavendelvelden maken het tot een van de mooiste regio’s van Frankrijk. De groene heuvels en het haast oneindige aantal vissersdorpjes bieden bovendien uitgebreide mogelijkheden voor uitstapjes door de hele regio.

Wij hebben een aantal van de mooiste gebieden, dorpjes en steden in de Provence voor je in kaart gebracht!

https://pixabay.com/photos/city-aix-en-provence-provence-3886685/

Saint-Tropez

Deze wereldberoemde havenplaats is gelegen in de Provence en mag dan ook niet ontbreken binnen de lijst. Saint-Tropez staat bekend om luxe, dure merken en de vele feesten. Toch is deze plaats nog zoveel meer dan alleen de luxe die overal in de stad is terug te zien.

Het betoverende turquoise water van de haven wordt opgeluisterd door luxe jachten en de goed verzorgde straten van de stad zijn omzoomd met designerboetieks. Daar tegenover staat het authentieke karakter dat Saint-Tropez door de jaren heeft behouden. Zo is het oude gedeelte van de stad nog altijd traditioneel te noemen. Het staat vol met kleine winkeltjes, vele restaurants en pittoreske straatjes.

Op het hoofdplein van de stad ontmoeten de inwoners elkaar op de bruisende terrasjes. Er vinden nog ouderwetse spellen plaats en op dinsdag- en zaterdagochtend wordt hier een traditionele regionale markt gehouden. De kleurrijke openluchtmarkt en de plaatselijke vismarkt geven je een kijkje in het dagelijks leven van de inwoners in de populaire badplaats.

Lees ook:  In beeld: De Kanaaleilanden, een verrassend stukje Engeland

Saint-Tropez is natuurlijk ook een paradijs voor strandliefhebbers, zeker aangezien het een van de zonnigste plaatsen aan de Franse Rivièra is en het beschikt over een uitgestrekte zandkust. Hoewel niet alle stranden openbaar zijn, is er nog altijd genoeg om uit te kiezen voor de strandgangers onder ons.

Kortom: Saint-Tropez is zeker niet alleen die populaire en luxe badplaats, maar biedt in verschillende delen van de stad nog altijd het authentieke Frankrijk.

https://pixabay.com/photos/saint-tropez-france-mediterranean-2994655/

Gordes

Vanuit Saint-Tropez vervolgt de reis zich verder de Provence in richting Gordes. Gordes is een plaats die eigenlijk ieder moet hebben gezien tijdens een bezoek aan de Provence. Het dorp schitterde al eens in een bekende Hollywoodfilm en is gelegen op een berg. Bovendien brengt het plaatsje een unieke en authentieke uitstraling met zich mee.

Door al dit moois is het niet heel verrassend dat het hier voornamelijk duur en vrij toeristisch is. Het dorp trekt maar liefst ruim 1 miljoen bezoekers per jaar – en dat terwijl het dorpje niet heel groot is.

Wie langs de hoge prijzen en vele toeristen kijkt wordt getrakteerd op een prachtige omgeving. Vooral de oude dorpskern is de moeite meer dan waard. Gordes wordt dan ook niet voor niets beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

https://pixabay.com/photos/gordes-village-provence-533375/

Bonnieux

Een ander populair bergdorp is Bonnieux. Dit dorpje beschikt over een Romaanse en tegelijkertijd Gotische kerk die op een hoogte van ruim 400 is gelegen. De kerk is een van de meest iconische bouwwerken van de stad, maar er is nog veel meer om te ontdekken.

Lees ook:  Geisers, wilde dieren en oneindige berglandschappen in het Yellowstone National Park

Bonnieux is gelegen onder een cederbos en ligt dicht bij de ingang van de kloof van Lourmarin. Hoewel het ook hier – net als in Gordes – vrij druk kan zijn, is alleen het geweldige uitzicht op de Calavon-vallei, het Vaucluse-gebergte en de Mont Ventoux al de reis dubbel en dwars waard.

Helaas is ook Bonnieux vrij toeristisch, maar er is nog altijd een authentieke Franse sfeer om van te genieten. Bovendien is het aanzicht op de omgeving, vanaf de berg waar het dorp op is gelegen, werkelijk schitterend te noemen.

https://pixabay.com/photos/bonnieux-village-community-church-1521840/

De lavendelvelden van de Provence

Hoewel de vele prachtige steden en bergdorpjes een van de grootste blikvangers binnen de Provence zijn, zijn het natuurlijk de lavendelvelden waar de regio om bekend staat. Ze passen prachtig en uniek in het beeld van authentieke plaatsen, betoverde oude stadjes en eindeloze stranden. Bovendien worden de velden omhult door geweldige valleien en geven ze de streek een heerlijke zoete geur.

Gedurende de tijd van de oogst heeft de plant een overvloed aan etherische oliën opgeslagen door de hoge zonnestraling. Hierdoor ontstaat een heerlijke geur die op veel plekken in de regio te ruiken is.

In de gebieden van de hoge Provence heb je de mogelijkheid om enkele distilleerderijen te bezoeken waar de populaire lavendelolie wordt geproduceerd. Tijdens het proces komen de oliën vrij uit de plant. Hierbij leer je alles over hoe dit precies in zijn werk gaat en hoe dit jarenlang van generatie naar generatie wordt doorgegeven. En tussendoor is het natuurlijk vooral een aanrader om zoveel mogelijk te genieten van de fantastische omgeving waarin je je bevindt.

Lees ook:  De mooiste Spaanse eilanden in beeld

https://pixabay.com/photos/moustiers-sainte-marie-lavender-3764937/

Bereikbaarheid Provence

De Provence is een veel bezochte omgeving. Vooral de bergdorpjes en de steden aan de kust worden jaarlijks regelmatig bezocht door toeristen en vakantiegangers. Mede hierdoor is de Provence ook vrij goed te bereiken. Deze zuidoostelijke regio van Frankrijk leent zich vooral goed voor een trip met de auto.

Er zijn ook vele mogelijkheden om de regio bereiken met het vliegtuig, maar de auto geeft meer mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Wie toch voor het vliegtuig kiest doet er goed aan om een huurauto te boeken om de prachtige omgeving zelf te kunnen ontdekken.

https://pixabay.com/photos/ocher-rocks-roussillon-ocher-trail-1595563/

Beste reistijd Provence

Het weer in de Provence is nagenoeg perfect te noemen. En dit geldt zeker niet alleen voor de zomermaanden. Aangezien het klimaat grotendeels afhankelijk is van de Middellandse Zee, zijn de omstandigheden aangenaam en zijn er vaak heerlijke temperaturen om van te genieten. Zo wordt het Provençaalse weer gekenmerkt door een ongelofelijke 3.000 uren zon gemiddeld per jaar.

Als het aankomt op de beste reistijd is het een aanrader om voor de lente- of herfstmaanden te kiezen. In deze maanden zijn de temperaturen nog altijd vrij aangenaam, maar zijn er relatief veel minder toeristen en vakantiegangers aanwezig. Vooral de maanden april en oktober zijn een aanrader te noemen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down