Top 8 spannendste thriller boeken van dit moment

17 november 2021
640
thrillerboeken

De koudste maanden van het jaar zijn de perfecte maanden om een paar goede boeken te lezen. Een boek lezen is een ideaal moment om even te ontspannen en jezelf af te zonderen van alle schermen. Lekker op de bank met een dekentje en je verliest jezelf helemaal in een boek. Het boek moet dan wel de moeite waard zijn en de drang geven om verder te lezen. Thriller boeken zijn daar een goed voorbeeld van. Wil jij weten waarom je een thriller moet lezen en welke thriller boeken op dit moment het spannendst zijn? We vertellen het je allemaal!

 

Wat is een thriller precies?

Voordat we je vertellen welke thrillerboeken je écht moet gaan lezen is het wel verstandig om te weten waaraan je begint. Een thrillerboek is een spannend verhaal, hierbij ligt meestal de nadruk op gevaar en actie. Het doel van een thrillerboek is om een lezer gedurende het hele verhaal in spanning te houden. Een thriller heeft een aantal kenmerken. Zo is er vaak sprake van een held of hoofdpersonage die in actie komt tegen “het slechte”. Er is dan ook vanzelfsprekend dat er altijd wel iemand in een thriller zien met slechte bedoelingen. Om het echt spannend te houden in een thriller zijn er regelmatig cliffhangers, vaak is dit aan het einde van een hoofdstuk. Dit zorgt ervoor dat mensen willen doorlezen en van de spanning het boek niet kunnen wegleggen.

 

De beste thriller boeken van dit moment

Nachtvorst, Suzanne Vermeer

In het boek Nachtvorst gaat het hoofdpersonage Lieke bij haar familie in Noorwegen op vakantie. Tijdens het wildkamperen met een groepje vrienden verdwijnt er een van hen. De verdwijning heeft volgens velen te maken met een mythe genaamd Nachtvorst die kinderen van vijftien jaar oud laat verdwijnen. Vijfentwintig jaar later wordt Lieke door haar beste vriendin Freya gebeld dat de Nachtvorst weer heeft toegeslagen, dit keer is haar eigen zoontje verdwenen. Lieke vertrekt samen met Freya op onderzoek uit. Zouden ze de waarheid achter de Nachtvorst gaan ontdekken?

Lees ook:  Win het boek 'Het innerlijke leven van dieren'

De Zonde Waard, Simone van der Vlugt

Het verhaal van het boek De zonde waard draait voornamelijk om het terugvinden van een vermist meisje genaamd Demi. Het is een kat-en-muis-spel tussen de politie, verschillende bende ontvoerders en een vrouw die worstelt met haar verleden. Er komen relaties op scherp te staan en er wordt afgerekend met beknellende banden. Hoever moet je gaan om anderen te beschermen en trouw te blijven aan jezelf?

De zonde waard

Liever Dood Dan Levend, Andrew Child

Liever dood dan levend is een boek vol met aangrijpende mysteries, meedogenloze actie en het maken van nieuwe vijanden. Dit gebeurt als Jack Reacher in aanraking komt met een schimmig gezelschap. Reacher is iemand die niet terugdeinst en twijfelt dat ook geen enkel moment om het gezelschap een lesje te leren.

Liever dood dan levend

Box, Camilla Läckberg

In het verhaal van het boek Box roep een dood getroffen vrouw in een doorboorde kist met een zwaard veel vragen op. Is het een mislukte goocheltruc of een brute moord? Tijdens een onderzoek door inspecteur Mina en mentalist Walder wordt de moord gelinkt aan eerdere moordzaken en gaan ze opzoek naar de desbetreffende seriemoordenaar. Het verleden van Mina en Walder lijken gaandeweg de zoektocht een verband te hebben met de zaak. Zouden ze de seriemoordenaar een stap voor kunnen zijn?

Box

Je bent aan de beurt, Loes Hollander

In Je bent aan de beurt komt Tessa na de dood van haar man David tegen. Tessa voelt zich na jaren weer springlevend en is smoorverliefd op David. David blijkt alleen helemaal niet een charmante man te zijn, hij doet steeds meer dingen die Tessa niet wilt. Ontspannen aan David lijk in eerst instantie onmogelijk maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek…

Lees ook:  Naar Moskou! Naar Moskou! Prachtige memoires over een rampzalige veldslag

Je bent aan de beurt

Spiegelman, Lars Kepler

In het boek Spiegelman wordt vijf jaar nadat een jonge vrouw verdwenen is haar levenloze lichaam gevonden. De ooggetuige van de moord is een warrige man die niet meer weet wat hij gezien heeft. Er wordt de hulp ingeschakeld door hypnotiseur Erik zodat de verwarde man herinneringen kan oproepen. Want wie was de man die de vrouw toendertijd in de spiegel zag? En wie is de Spiegelman?

Joona Linna - Spiegelman

Koninkrijk in de zon, Wilbur Smith

In koninkrijk in de zon denk Hui een toekomstige heerser van Lahun te worden als opvolger van zijn vader. Hij denkt dat hem een gouden toekomst te wachten staat maar al snel komt hij erachter dat hij doelwit is van een sinister complot opgezet door zijn eigen stiefmoeder. Als gevolg van pure jaloezie spant ze samen met Hui’s broer om Hui te verbannen door hun vader van de troon te stoten. Wordt Hui held in de oude wereld of meester in het nieuwe koninkrijk?

Egypte 7 - Koninkrijk van de zon

Sneeuwblind,  Linda van Rijn

In Sneeuwblind valt Kim als een blok voor Levi tijdens een skivakantie. Ze trekt dan ook om bij hem in te trekken met haar zoontje en zijn twee kinderen. Ze helpt Levi in zijn cocktailbar en wordt een van de kleine gemeenschap daar. Als ze merkt dat de drukke dagen een tol beginnen te eisen en ze een stapje terug wilt doen gebeurt er iets ergs.

Sneeuwblind

Heb je het lezen van boeken helemaal uitgevonden? Kijk dan eens verder dan alleen thrillerboeken! Er zijn namelijk zoveel verschillende genres. Bij ons kun je dan ook alles lezen over de beste biografie boeken van dit moment.

Lees ook:  5 essentiële tips om een kinderverhaal te schrijven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings