Top 3 mooiste tuinen in de wereld

21 maart 2023
494
kant-en-klaar hagen

Veel mensen genieten enorm van de natuur én van de mooie tuinen die er allemaal overal ter wereld zijn. Voor de echte tuinliefhebbers is het natuurlijk een bijzondere kans om op vakantie ook mooie tuinen te zien. Er zijn namelijk adembenemend mooie tuinen. Hier vind je onze zorgvuldig samengestelde top 3 aan mooie tuinen, in willekeurige volgorde.

Wil je al wat meer lezen over reizen dicht bij de natuur? Klik dan hier!

Butchart garden

Als je naar Canada gaat, mag je de Butchart tuinen eigenlijk niet missen. Je stapt hier een droomwereld binnen. Een ware oase aan natuurschoon met een adembenemend mooi kleurgebruik. In de Butchart garden vind je diverse stijlen. Zo vind je er immens grote hagen van misschien wel zo'n 5 meter hoog, maar ook een prachtige rozentuin die nooit lijken te verwelken.

Er is in de butchart garden ook de Sunken Garden. De plek waar ooit een oude steengroeve was, omringd door een muur van bloemen, als een geheime tuin die verborgen ligt tussen de rotsen. De Butchart garden beslaat maar liefst 22 hectare en bevat maar liefst meer dan 700 verschillende planten.

Tip? Ben je onder de indruk en wil je zelf ook een mooie grote haag? Alleen wil je niet zo lang wachten totdat de haag tot volle wasdom is? Denk dan eens aan kant-en-klaar hagen.

tuinen

Château de Versailles

Voor een prachtige tuin hoef je niet helemaal een rondreis naar Canada te houden. Al een stuk dichterbij, in Versailles (Frankrijk), vind je net zo goed tuinen die je meenemen naar een andere tijd. In de weelderige vlaktes van Frankrijk, ten zuidwesten van Parijs, ligt namelijk een betoverend kasteel verscholen, Château de Versailles, inclusief betoverend mooie tuinen die de zintuigen prikkelen.

Lees ook:  Muizen in huis? Dit kun je doen!

De tuinen zijn in de 17 eeuw ontworpen door de begaafde Franse landschapsarchitect André le Nôtre. Ze beslaan maar liefst een oppervlakte van 101 hectare. Een afwisseling van tuinen, paden naar bloembedden en fijne stille hoekjes met beeldhouwwerken uit vervlogen tijden. Je vindt er ook ter decoratie dienende meren, waarin de gebouwen weerspiegeld zijn.

Lees ook alles over reisorganisaties

tuinen

Tivoli in Rome

Tivoli, ook wel de achtertuin van Rome genoemd, is een prachtige tuin waarin je je ogen uitkijkt. In het hart van Italië, tussen de groene heuvels en langs de kabbelende Tiber rivier, ligt de betoverende tuin van Tivoli. Een oase van rust en schoonheid.

Als je door de kronkelige paadjes slentert, ontdek je steeds nieuwe verrassingen. Hier een fontein die danst in de zon, daar een stille vijver waarin waterlelies hun schoonheid tonen. Beelden en sculpturen komen tevoorschijn achter struiken en bomen, als stille bewakers van de tuin. En overal zijn zitjes en hoekjes om te verblijven en te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze prachtige tuin. Nog altijd voel je hier de sfeer van grandeur en majesteit, alsof vervlogen tijden niet zijn vervlogen. Niet echt.

Ben je toevallig op zoek naar wat golflocaties in Italië? In deze blog lees je er meer over!

tuinen

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down