Top 10 groenblijvende planten in de winter

17 VIEWS
Top 10 groenblijvende planten in de winter

Iedereen die een tuin heeft thuis en houdt van een paar mooie en leuke groenblijvende planten in de tuin, vinden niks fijner dan een tuin waar je weinig aan hoeft te doen. Een beetje ploeteren in de grond om de groenblijvende planten mooi te houden is zeker geen probleem. Dit zal je als eigenaar van een tuin wel moeten bijhouden om de tuin er verzorgd en netjes uit te laten zien. Het halen van planten die zowel geschikt zijn voor de zomer als de winter zijn ideaal voor het idee van weinig te hoeven doen. Je zoekt namelijk planten uit die jij mooi vindt en ideaal vindt passen bij jouw tuin. Alleen zijn vele planten en bloemen niet geschikt voor de winter en hebben ze een warmer klimaat nodig of verdorren ze helemaal. Dit ziet natuurlijk niet vrolijk en mooi uit in de winter. Ook is het niet ideaal om iedere plant in de winter te moeten inpakken en extra te moeten verzorgen. Het beste is om dus groenblijvende winterharde planten te kopen. Dit kunnen groenblijvende winterharde planten voor in bloembakken zijn, groenblijvende vaste planten of groenblijvende borderplanten. Als het maar winterharde planten zijn die groen blijven.

Groenblijvende winterharde planten voor bloembakken

Niet elke groenblijvende plant is ideaal voor een bloembak. Je moet kijken naar het soort van de groenblijvende winterharde plant. Dit helpt namelijk om te kunnen achterhalen of de gekozen plantsoort erg groot wordt of in een bloembak thuis hoort. Eigenlijk kun je alle groenblijvende planten wel in bloembakken stoppen, maar dit is ten eerste veel werk. Ten tweede moet je de planten na een bepaalde tijd ontpotten. Ten derde je plant gaat dood, omdat hij te weinig ruimte heeft om te kunnen groeien of om genoeg voedingsstoffen op te kunnen nemen. Alle drie de scenario’s zou je niet willen als de eigenaar van de tuin. Het is daarom heel belangrijk om je te laten adviseren of te vragen aan de werknemers van een winkel, welke groenblijvende winterharde planten geschikt zijn voor in bloembakken. Het zelf zoeken naar groenblijvende winterharde planten voor in bloembakken is vaak erg lastig, tijdrovend en niet 100% betrouwbaar. De aandachtspunten zijn dat de bloembak minimaal 10% groter moet zijn dan de kluit. De tien groenblijvende planten die winterhard zijn en geschikt zijn voor in bloembakken zijn de Eucalyptus Gunnii Azura (Eucalyptus), de Fuchsia, de bergthee, het vedergras, de Dianthus kahori, de winterheide, de Miniconiferen, de Lavendel, de Viooltjes en de euphorbia mirsinitus.

Lees ook:  Download 1xbet App For Android

Top 10 groenblijvende planten in de winter

Groenblijvende vaste planten

Veel voorkomende groenblijvende vaste planten die in de winter worden aangeraden en die leuk staan voor in de winter zijn de Ilex Aquifolium (Hulst), de Photinia Fraseri (Glansmispel), de Rododendron (Alpenbloem), de Euonymus Japonicus, de Pierrolino (Kardinaalshoed), de Skimmia Reevesiana (Skimmia), de Pieris Forest Flame (Rotsheide), de Viburnum Tinus (Sneeuwbal), de Liriope Platyphylla (Leliegras) en de Ligustrum Japonicum (liguster). Al deze planten bieden een mooie sfeer in de wintertijden. De Hulst bijvoorbeeld is een echte kerstplant. De Hulst bestaat uit gekartelde bladeren die erg mooi glanzen en rode besjes bevatten. Deze glans en rode besjes zijn ideaal voor in kerststukjes of kerstdecoratie. De groenblijvende vaste plant is een kerstplant geworden, omdat ze vroeger de Hulst gebruikten om de heksen en geesten weg te houden. Deze groenblijvende plant diende dus als talisman en werd daarom in huizen en schuren gehangen.

Top 10 groenblijvende planten in de winter

Groenblijvende borderplant

Wil je in je tuin een scheiding maken door middel van borderplanten, dan is het wel zo handig om niet alleen te kijken naar groenblijvende planten, maar om ook te kijken of deze groenblijvende planten wintervast zijn. De planten moeten namelijk ook dienen als border in de winter. Om hier de juiste planten voor te vinden is het belangrijk om te kijken welke planten als border kunnen dienen. Vervolgens kijk je welke planten groenblijvende planten het hele jaar door zijn. Tot slot kijk je welke van de gekozen planten wintervast zijn. Zo kom je uiteindelijk tot de juiste groenblijvende borderplanten. De meeste groenblijvende borderplanten zijn wintervast en bestendig tegen verschillende weersomstandigheden, omdat ze anders niet voldoen aan het feit dat ze een borderplant zijn. Daarom dat dit een wat makkelijkere keuze zal zijn. De planten die hiervoor geschikt zijn, zijn de Laurier, De taxus, De sneeuwbal, De rododenron, het Leliegras, de glansmispel, de Carex, de Groene haagconifeer, de Choisa en de Hedera klimop. Sommige van deze groenblijvende borderplanten zijn al eerder genoemd in het rijtje van de groenblijvende vaste planten of de groenblijvende winterharde planten voor bloembakken. Sommige planten zijn dus voor meerdere doeleinden erg geschikt voor zowel in de zomer en de winter te gebruiken. Vandaar dat deze niet te missen zijn in de lijst.

Lees ook:  Het plantenasiel is de nieuwste trend onder plantenliefhebbers

Top 10 groenblijvende planten in de winter

Ben je erg benieuwd naar de 5 makkelijkste planten of de 9 planten die je tuin in de winter floreren? Lees dan een van deze blogs!

MEER INSPIRATIE

Wat is een meme eigenlijk?
De bekende bloemenvelden van Nederland
De 5 mooiste wandelroutes van Zeeland
Hoe jij duurzamer kunt leven