De beste Toon Hermans gedichten

11 oktober 2021
82
toon hermans gedichten

Antoine Gerard Theodore Hermans was een Nederlandse cabaretier, zanger, kunstschilder en dichter. Toon Hermans is opgegroeid in Sittard maar verhuisde naar Amsterdam toen zijn bekendheid dankzij de radio begon te groeien. Eenmaal in Amsterdam vond hij werk bij het cabaret en trad hij regelmatig op in het Leidseplein Theater. Toon Hermans kreeg bekendheid door zijn formule van de onemanshow, hij was de eerste man in Nederland die een voorstelling in zijn eentje deed. Als schrijver trok hij voornamelijk aandacht met zijn korte liedjes en gedichtjes. Zijn gedichtjes werden door hemzelf versjes genoemd en jarenlang bracht hij dan ook één keer per jaar een gedichtenbundel uit. Een van zijn grootste inspiratiebronnen was zijn grote liefde Rietje. Toen Rietje overleed heeft Toon Hermans veel gedichten geschreven over de dood en het nemen van afscheid. Veel van zijn gedichten worden vaak nog op wandtegeltjes gebruikt vanwege de liefdevolle betekenis.

Om even te kunnen genieten van de wijsheden van Toon Hermans hebben wij voor jou de beste Toon Hermans gedichten verzameld.

Toon Hermans gedichten over de dood

Toon Hermans zijn liefde Rietje was een grote inspiratiebron voor zijn gedichten. Zij overleed aan de gevolgen van kanker. De gedichten gaan voornamelijk over de dood en het afscheid nemen van. Verschillende van deze gedichten worden tot op de dag van vandaag nog bij uitvaarten gebruikt.

toon hermans gedicht

toon hermans gedicht

Gedichten van Toon Hermans met een vrolijke betekenis

Toon Hermans schreef niet alleen gedichten over de dood. Hij heeft namelijk nog bundels vol geschreven met dichten die een vrolijke betekenis hebben. Zo waren onderwerpen van gedichten geluk, vriendschap, geloof, het leven, liefde en zijn succes.

Lees ook:  Herman Gorter gedichten

Toon hermans

toon hermans

Sterke gedichten van Toon Hermans

In het Grote Versjesboek verzamelde Toon Hermans meer dan 450 versjes. Het werd een van zijn populairste bundels ooit. Er zijn versjes in geschreven over de wereldoorlogen die hij had meegemaakt, de natuur en dieren, familie en over mensen. Van korte tot lange gedichten en van serieuze tot grappige versjes.

toon hermans

toon hermans

Gedichten voor een verjaardag van Toon Hermans

Toon Hermens schreef gedichten en versjes over de dingen in het leven die normaal gesproken vanzelfsprekend lijken. Zo kon hij je laten nadenken over de glimlach van een vreemde of het chocolaatje in een trommel. Dat hij positief in het leven stond bleek ook uit de gedichten die over verjaardagen, feesten of bijzondere gebeurtenissen gingen. Het leven bestaat uit genieten van de kleine dingen en niet alles zomaar voor lief nemen.

toon hermans

toon hermans

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ben jij ondernemer? Zó voorkom je een burn-out

Wat is Tai-chi?

Bereken je numerologie en ontdek je toekomst

De bijzondere eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings