Tips voor zomers dagje Amersfoort

621 VIEWS
Tips voor zomers dagje Amersfoort

Dat Nederland ontzettend veel leuke steden kent, wisten we natuurlijk al langer. Dit jaar staat echter meer dan ooit in het teken van tripjes in eigen land. Nadat je de grote, bekende steden zoals Utrecht, Den Haag en Amsterdam hebt ontdekt is het tijd voor de minder grote steden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het historische en gezellige Amersfoort. In dit artikel lees je fijne tips voor een zomers dagje Amersfoort.

Diverse stad voor een heerlijk dagje uit

Amersfoort is een knusse stad op een kwartier afstand van Utrecht. Waar de meeste mensen in deze streek naar Utrecht gaan, mag Amersfoort zeker niet worden overgeslagen. Deze historische stad heeft namelijk van alles te bieden voor cultuurliefhebbers, fashionista’s, foodies en actieve personen. Ben je dus op zoek naar een divers dagje weg? Dan is Amersfoort de perfecte plek voor jou. Je kunt binnen een dag de hele binnenstad ontdekken: de schilderachtige straatjes met oude huizen, de gezellige winkelstraat, de creatieve plekken en de smakelijke restaurants.

Must see: de Amersfoortse Koppelpoort

Een van de absolute must visits is de Koppelpoort. Je ziet de Koppelpoort al shinen wanneer je vanuit het oosten des lands met de trein naar Amersfoort komt. De plek is een van de meest gefotografeerde plekken van de stad en dat is niet voor niets. Het bouwwerk is een plaatje! De Koppelpoort stamt uit de 14e eeuw en heeft altijd dienst gedaan als stadspoort. Op een zomerse dag is het hier heerlijk toeven, omdat de poort aan het water ligt. Neem dus gerust de tijd om hier even rond te slenteren – misschien zelfs met een lekker broodje en een verfrissend drankje.

Lees ook:  Wat te doen in Leoben, Oostenrijk?

Geniet van het uitzicht op de Onze Lieve Vrouwentoren

Bij helder weer is er niets mooier dan de Onze Lieve Vrouwentoren te bezoeken. Onder leiding van een gids kun je dit middelpunt van de stad beklimmen. Er zijn iedere dag twee rondleidingen waar je aan kunt deelnemen. Reserveren is in de zomer aan te raden, omdat het in het hoogseizoen zo vol kan zitten. Geniet van de interessante verhalen over de toren en de stad en sta even stil bij het prachtige uitzicht dat je vanaf de Onze Lieve Vrouwentoren hebt. Tickets kosten slechts € 6,50 en zijn te koop bij de VVV Amersfoort.

Huur een boot, kano of sloep in Amersfoort

Niets lekkerder dan op een warme zomerdag in Amersfoort een bootje huren. Er zijn meerdere plekken in de stad waar je terecht kunt voor het huren van een boot, sloep of kano. Bij de VVV – tegenover de Onze Lieve Vrouwentoren – boek je binnen no time een eigen sloep of een sloep met een kapitein. Wanneer je een stad bekijkt vanaf het water zie je allerlei andere, nieuwe dingen; dingen die je tijdens een wandeling of fietstocht niet ziet. Op die manier is varen in Amersfoort zeker aan te raden, zodat je de stad eens van een andere kant kunt bekijken. Extra tip: er is ook een rondvaartboot waar tickets voor te koop zijn.

Lees ook:  De mooiste stranden van Frankrijk om te bezoeken

Relaxen op het strandje aan de Eem

Is er heel warm weer voorspeld dan is het belangrijk om tijdens je dagje Amersfoort even af te koelen. Dat komt goed uit, want Amersfoort heeft een stadsstrand! Bezoek Zandfoort aan de Eem, een café en restaurant mét strand. Door de vele parasols, de verfrissende drankjes op de menukaart en de beach vibes waan je je hier aan de Nederlandse kust. Erg bijzonder hoe je hier midden in een grote stad alsnog het idee krijgt dat je aan zee bent. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart voor lunch, borrel en diner. Op verschillende plekken in de stad is het sowieso heerlijk zitten aan de Eem, de rivier die in Amersfoort begint.

Lekker slenteren door de prachtige straatjes van Amersfoort

Uiteraard kun je ook gewoon zonder een plan naar Amersfoort vertrekken. De stad is namelijk mooi genoeg om op de bonnefooi te bezoeken. Het is heel eenvoudig om verliefd te worden op de vele smalle straatjes vol historische gebouwen en poorten. Het doet hier en daar zelfs denken aan een Belgische stad door de vele oude bouwwerken! Loop sowieso door de straat Muurhuizen; een lange stadsstraat vol mooie plekjes en hotspots. Laat je verrassen door de bouwstijlen, het vele groen en de stille plekjes. Amersfoort lijkt soms net een dorp, maar is dat absoluut niet.

 

MEER INSPIRATIE

De mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Limburg
Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland
Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden