Tips voor te thriftshoppen

25 mei 2022
532
professioneel schoonmaakbedrijf

De meeste mensen in Nederland kopen hun kleding nieuw in de winkel of online. Het gevoel dat niemand het kledingstuk eerder heeft aangehad is zeer fijn, maar als je daar niks om geeft is thriftshoppen wel iets voor jou. Thriftshoppen is het kopen van tweedehands kleding, schoenen, tassen en accessoires. Thriftshoppen is voor sommige echt een hobby, omdat het daadwerkelijk ook heel leuk is om te doen! Het is eigenlijk een soort jacht op mooie pareltjes die nog te dragen zijn. Thriftshoppen kan soms wel eens moeilijk zijn, zeker als je net begint, en daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om het jou makkelijk te maken.

Tip 1. Verkoop voordat je koopt

Voordat je opzoek gaat naar nieuwe pareltjes voor in je kledingkast, is het misschien wel handig om je eigen oude kleding die je niet meer draagt weg te doen. Je kunt er voor kiezen om deze te doneren, of zelf te verkopen op bijvoorbeeld Vinted. Haal alles eens uit je kast, als het écht heel veel is kun je misschien maar beter een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen, maar dat zal vast niet het geval zijn! Bekijk eens wat je nog leuk vindt en wat niet, zo maak je ruimte voor nieuwe leuke items.

Tip 2. Maak een plan.

Nu je plaats hebt in je kledingkast kun je beginnen met het maken van een plan. Doordat je jouw kledingkast hebt opgeruimd weet je ongeveer wat je wel hebt en wat niet. Heb je bijvoorbeeld nog genoeg jeans in de kast, dan ga je hier niet naar op zoek in de thriftshops. Heb je bijvoorbeeld nog weinig tot geen blazers, dan weet je dat je hier naar op zoek kunt gaan. Bedenk ook welke kleur, materiaal en soort je wilt hebben, zodat tip 3 lekker makkelijk gaat.

Lees ook:  De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Tip 3. “Scan” de kledingrekken

De meeste thriftshops zijn best wel groot en je wilt natuurlijk niet elk kledingstuk gaan bekijken voor niks. Daarom is het belangrijk dat je leert “scannen”. Dit houdt in dat je maar door een gang hoeft te lopen en maar even snel met je ogen langs de kledingrekken gaat en je al in een paar milliseconde kunt zien of je iets interessant vindt of niet. Daarom is tip 2 ook belangrijk, weet welke kleur en welk materiaal je wilt hebben. Zoek je iets roods? Dan valt dat snel op tijdens het scannen.

Tip 4. Neem cashgeld mee, laat de pin thuis

Om te voorkomen dat je geld gaat verspillen is het handig om alleen maar cashgeld mee te nemen en de pin thuis te laten. Bedenk van tevoren hoeveel geld je wilt gaan uitgeven. Ga dit geld opnemen, neem dit mee en laat je pinpas thuis. Heb je bijvoorbeeld €50 als budget? Dan weet je dat je écht niet over dat budget heen kan gaan, omdat je toch je pinpas thuis hebt liggen. En zo voorkom je dat je te veel geld uitgeeft.

Tip 5. Kijk langs de imperfecties

Je hebt een pareltje gevonden maar er zit een gat in, dan wil je het eigenlijk laten liggen. Als het kledingstuk echt zó leuk is, dan kun je best langs dat gat kijken. Imperfecties moeten je niet tegenhouden van het kopen van een kledingstuk wat al bijna niks kost. Leer je zelf aan om te naaien of breng het naar een klerenmaker, want elk kledingstuk kan gemaakt worden.  

Lees ook:  Creatief met kleding

Tip 6. Weet wanneer er nieuwe items binnenkomen

Houdt de thriftshop goed in de gaten en ga vaker ernaartoe, zo weet je wanneer ze nieuwe spullen binnen krijgen. Ben er op tijd bij, want de leukste spullen zijn snel verkocht. Volg ook de socials van de thriftshop zoals Instagram, Facebook en de website. Daar vermelden ze meestal op wanneer ze nieuwe items binnenkrijgen. Zo kun je ook nog eens in de gaten houden of ze nog bepaalde acties houden etc.

Naar welke thrift shop moet je nu gaan

Er zijn heel veel verschillende soorten thrift shops. De vraag is wat wil je zelf? Kies je voor gemak dan kun je het beste kiezen voor een thrift shop die in de buurt ligt. Maar wil je echt naar een super grote en goede thrift shop gaan dan moet je jezelf even oriënteren welke dit zijn. Gelukkig voor jou hebben wij al wat research gedaan hierna. Lees onze blog over de beste thrift shops in Nederland en ga naar de beste thrift shops die hier de vinden zijn!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down