Tips voor sfeer te creëren in huis

18 augustus 2022
373
kaarsen kopen

We zitten al op de helft van het zomerseizoen en dat houdt in dat de herfst recht om de hoek staat. In de herfst is het altijd leuk om wat sfeer te creëren in huis, dat hoort gewoon bij dit seizoen. Steek wat kaarsen aan! Natuurlijk is sfeer in elk seizoen geschikt, maar zo rond september is sfeer wel echt noodzakelijk! Het kan soms lastig zijn om sfeer te creëren als je niet helemaal weet hoe je dit nu het beste kunt doen. Gelukkig hebben wij een paar tips voor jou in deze blog gezet waardoor jij dé perfecte sfeer kan creëren komend seizoen.

Kies voor warme kleuren

Het is algemeen bekend dat warme kleuren fijner voor het oog zijn en dus ook als sfeerkleuren worden ervaren. Als je dus sfeer wilt creëren moet je dus die warme kleuren in huis halen. Bruintinten zijn warme kleuren die je kunt gebruiken, je zou deze ook kunnen mixen met crèmige kleuren en beige bijvoorbeeld. De bruintinten kun je laten terug komen in de sierkussens, muren, eventueel lampen en accessoires.

De juiste verlichting

Sfeer heeft alles te maken met verlichting. De hoeveelheid aan licht die je in huis hebt heeft veel invloed op de soort sfeer die je wilt creëren. Als je ’s avonds gezellig met je partner op de bank wilt zitten en een filmpje wilt kijken kun je het beste gaan voor een stalamp met weinig lumen. Dit is dan een lamp die weinig licht uitstraalt. Vermijd ook witte lampen en ga voor warm-wit. Natuurlijk kun je ook kaarsen kopen voor die extra finishing touch. Kaarsen zijn namelijk perfect voor sfeer te creëren.

Lees ook:  De leukste Airbnb’s van Amsterdam

Ronde vormen

Het schijnt zo te zijn dat een woonkamer met rechthoekige meubels al snel geoogd wordt als te geordend en “hokkerig”, dit is dus niet gezellig en geeft ook niet de gewenste sfeer. Ronde vormen kunnen een ruimte zachter maken en zorgen voor balans in huis. Kijk dus bijvoorbeeld voor een ronde salontafel, eventueel ovale accessoires en bolle details in de woonkamer.

Genoeg accessoires

Als je sfeer wilt hebben in huis moet het binnen geen kale boel zijn. De ruimte moet goed aangekleed zijn en je mag best wel op hol gaan met accessoires. Ga wel niet helemaal over de top, want het kan al snel te druk worden. Met accessoires bedoelen we vooral wat leuke kaarsenhouders, een houtig plateautje bijvoorbeeld of wat beeldjes voor op de kast. Een paar schilderijen aan de muur mogen trouwens ook wel, of een kleed voor aan de muur.

Zacht materiaal

Een warm, zacht dekentje in de winter is het toppunt van sfeer, vind je niet? Niet alleen dekentjes maken geven een gezellige sfeer, maar ook zachte kussens en een poefje hier en daar. Een vloerkleed is ook aan te raden, dit voorkomt een ‘koude’ en kale ruimte. Je wilt natuurlijk ook lekker met je voeten in het zachte stof kunnen lopen. Je kunt ook een bruin getinte plaid op de rand van de bank leggen. Deze hoef je niet per sé te gebruiken, maar aangezien dit van zacht materiaal gemaakt is zal dit weer extra sfeer geven.

Planten

Planten passen in elk huis, maakt niet uit welke woonstijl het is. Met planten kun je eigenlijk nooit verkeerd gaan, ze geven meteen een vleugje vrolijkheid in de ruimte. Je kunt er voor kiezen om een paar plantjes op een plankje te zetten, of je zou een Yucca in de hoek van de kamer kunnen zetten. Om de natuur echt in huis te brengen kun je ook een hangplant ophangen in de buurt van de bank bijvoorbeeld. Zorg dan wel dat hij goed vast zit zodat hij niet naar beneden kan vallen.

Lees ook:  De leukste planten voor in huis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings