Tips voor sfeer te creëren in huis

18 augustus 2022
52
kaarsen kopen

We zitten al op de helft van het zomerseizoen en dat houdt in dat de herfst recht om de hoek staat. In de herfst is het altijd leuk om wat sfeer te creëren in huis, dat hoort gewoon bij dit seizoen. Natuurlijk is sfeer in elk seizoen geschikt, maar zo rond september is sfeer wel echt noodzakelijk hoor! Het kan soms lastig zijn om sfeer te creëren als je niet helemaal weet hoe je dit nu het beste kunt doen. Gelukkig hebben wij een paar tips voor jou in deze blog gezet waardoor jij dé perfecte sfeer kan creëren komend seizoen.

Kies voor warme kleuren

Het is algemeen bekend dat warme kleuren fijner voor het oog zijn en dus ook als sfeerkleuren worden ervaren. Als je dus sfeer wilt creëren moet je dus die warme kleuren in huis halen. Bruintinten zijn warme kleuren die je kunt gebruiken, je zou deze ook kunnen mixen met crèmige kleuren en beige bijvoorbeeld. De bruintinten kun je laten terug komen in de sierkussens, muren, eventueel lampen en accessoires.

De juiste verlichting

Sfeer heeft alles te maken met verlichting. De hoeveelheid aan licht die je in huis hebt heeft veel invloed op de soort sfeer die je wilt creëren. Als je ’s avonds gezellig met je partner op de bank wilt zitten en een filmpje wilt kijken kun je het beste gaan voor een stalamp met weinig lumen. Dit is dan een lamp die weinig licht uitstraalt. Vermijd ook witte lampen en ga voor warm-wit. Natuurlijk kun je ook kaarsen kopen voor die extra finishing touch. Kaarsen zijn namelijk perfect voor sfeer te creëren.

Lees ook:  Zo kies je het juiste dressoir!

Ronde vormen

Het schijnt zo te zijn dat een woonkamer met rechthoekige meubels al snel geoogd wordt als te geordend en “hokkerig”, dit is dus niet gezellig en geeft ook niet de gewenste sfeer. Ronde vormen kunnen een ruimte zachter maken en zorgen voor balans in huis. Kijk dus bijvoorbeeld voor een ronde salontafel, eventueel ovale accessoires en bolle details in de woonkamer.

Genoeg accessoires

Als je sfeer wilt hebben in huis moet het binnen geen kale boel zijn. De ruimte moet goed aangekleed zijn en je mag best wel op hol gaan met accessoires. Ga wel niet helemaal over de top, want het kan al snel te druk worden. Met accessoires bedoelen we vooral wat leuke kaarsenhouders, een houtig plateautje bijvoorbeeld of wat beeldjes voor op de kast. Een paar schilderijen aan de muur mogen trouwens ook wel, of een kleed voor aan de muur.

Zacht materiaal

Een warm, zacht dekentje in de winter is het toppunt van sfeer, vind je niet? Niet alleen dekentjes maken geven een gezellige sfeer, maar ook zachte kussens en een poefje hier en daar. Een vloerkleed is ook aan te raden, dit voorkomt een ‘koude’ en kale ruimte. Je wilt natuurlijk ook lekker met je voeten in het zachte stof kunnen lopen. Je kunt ook een bruin getinte plaid op de rand van de bank leggen. Deze hoef je niet per sé te gebruiken, maar aangezien dit van zacht materiaal gemaakt is zal dit weer extra sfeer geven.

Planten

Planten passen in elk huis, maakt niet uit welke woonstijl het is. Met planten kun je eigenlijk nooit verkeerd gaan, ze geven meteen een vleugje vrolijkheid in de ruimte. Je kunt er voor kiezen om een paar plantjes op een plankje te zetten, of je zou een Yucca in de hoek van de kamer kunnen zetten. Om de natuur echt in huis te brengen kun je ook een hangplant ophangen in de buurt van de bank bijvoorbeeld. Zorg dan wel dat hij goed vast zit zodat hij niet naar beneden kan vallen.

Lees ook:  Marjolein bouwt haar eigen tiny house | deel 2

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings