Tips voor het verven van de muren

23 augustus 2022
54
Sigma verf

De zomer is hét seizoen van vakanties en verbouwen. In de zomer besluiten veel mensen om te klussen aan het huis, omdat een verandering eens in de zoveel tijd geen kwaad kan. In de coronaperiodes moesten we vanwege lockdowns een tijdje thuis zitten en als je veel thuis zit beginnen je bepaalde dingen op te vallen. Zo zie je dat de keuken bijvoorbeeld wel aan vernieuwing toe is, dat de salontafel vervangen moet worden en dat de muren wel een likje verf kunnen gebruiken. Waarom ook niet, toch? Een nieuw kleurtje tegen de muur zal al voor een hele verandering zorgen, een leuke nieuwe uitstraling in huis. Zelf de muren verven is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen een beetje hoe je dit het slimst kunt aanpakken. Wij hebben een paar tips voor het verven van muren in deze blog op een rijtje gezet, zo kan jij ‘vlekkeloos’ de muren verven!

Zorg voor de juiste benodigdheden

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je je een beetje voorbereidt. Daarmee bedoelen we vooral het zorgen voor de juiste benodigdheden. Het is niet veel, maar het die paar dingen zijn wel écht noodzakelijk. Zorg dat je de volgende dingen in huis hebt voordat je begint: de verf, een verfroller, een verfbak, één middelgrote kwast en één kleine kwast, een roerstokje, afdekdoeken, schilders tape, een ladder en een natte doek.

Vul scheuren eerst op

Als je eenmaal alles in huis hebt om te beginnen, kun je in principe al aan de slag. Alleen is het wel belangrijk dat de muur die gaat verven vrij van scheuren en gaatjes zijn. Misschien ga je wel een muurverven waar voorheen een schilderij aan heeft gehangen, dan is het van belang dat je deze eerst nog even opvult. Plamuur en een plamuurmes kun je gewoon in de bouwmarkt halen.

Lees ook:  Deze interieurtrends komen altijd weer terug

Kies de juiste verf

Je zal vast wel al een kleurtje hebben uitgekozen voor de muren, maar niet alleen de kleur is belangrijk. Het ligt een beetje aan de muren die je gaat verven, maar in de regel is een dispersieverf de beste keus. Deze is goed aan te brengen en ook gemakkelijk te mengen. Mocht je de badkamer of keuken gaan verven kun je het beste voor latexverf gaan. Latex is namelijk waterbestendig en afneembaar. Als je op een duurzame manier wilt verven kun je het beste gaan voor lijmverf, deze moet je wel net zoals latex eerst verwijderen als je hier nog overheen wilt verven. Qua merken kun je het beste gaan voor Sigma verf. Sigma verf is namelijk goed in kwaliteit en makkelijk aan te brengen.

Sigma verf

Controleer de muren

Voordat je überhaupt iets gaan halen van benodigdheden is het belangrijk dat je even weet met welk materiaal je gaat werken, dit houdt in dat je de muur moet controleren. In sommige gevallen kan je namelijk over de huidige kleur of het behang heen verven, maar na een korte controle kan het zijn dat je het beter eraf kan halen voordat je gaat verven. Een muur controleren kun je doen door er op te kloppen, als deze hol klinkt, weet je dat de pleister bochtig/nat is. Als de muur gepleisterd is kun je een paar technieken toepassen voor het te controleren. Veeg met de hand over de muur, als er verf of kalk aan je hand blijft hangen moet je de muur voorstrijken zodat de verf naderhand beter blijft plakken. Krab met je vingernagels over de muur, als je de oude verf makkelijk kunt afkrabben moet je deze eerst verwijderen voordat je de nieuwe laag aanbrengt.

Lees ook:  Bespaar tijd met deze 5 huishoudtips

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings