Tips voor het kopen van design meubels

11 augustus 2022
56
Acerbis

Ga jij verhuizen of ga je voor het eerst het huis uit? Dat is altijd zeer spannend, althans zo ervaren de meeste mensen dat dan! Het is een nieuw hoofdstuk in je leven en het is een hoofdstuk dat je zelf kunt schrijven. Daarmee bedoelen we vooral dat jij lekker zelf kunt bepalen, of samen met je partner, hoe je huis er uit gaat zien en wat voor een inrichting het zal krijgen. Inrichten vinden de meeste het leukste deel van het verhuizen, vooral omdat je dan lekker je creativiteit los kunt laten gaan. Meubels kiezen is ook altijd een opgave, aangezien het iets is wat je het liefst maar één keer koopt. Design meubels bijvoorbeeld zijn een flink investering, maar je krijgt er zeker wat moois voor terug. Ga jij design meubels aanschaffen? Dan is het verstandig om deze tips toe te passen!

Maak een schema

Voordat je ook maar iets gaat kopen is het slim om alles in kaart te brengen wat je nu wilt. Daarmee bedoelen we de kleuren die je in het interieur naar voren wilt laten komen, een overzicht van de ruimte die je hebt, meet de ruimte op en maak een lijstje met meubels die vereist zijn. Zo weet je van te voren waar je naar kunt kijken en ga je niet onnodig geld uit geven.

Kies een woonstijl

Als je dit overzicht heb gemaakt kun je een specifieke woonstijl gaan kiezen. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker je eigen stijl fabriceren maar een woonstijl aanhouden is in het begin wat makkelijker. Er zijn diverse woonstijlen waar je uit kunt kiezen, zo heb je de industriële woonstijl waar alles strak afgewerkt is en er niet te veel detail bij komt kijken. De moderne woonstijl staat bekend om zijn simpele maar elegante stijl met hoogglans kenmerken. Je zou ook kunnen gaan voor de landelijke woonstijl met veel houttinten en veel planten.

Lees ook:  De leukste planten voor in huis

Bezoek meerdere winkels

Voordat je echt ergens meubels gaat uitkiezen is het belangrijk dat je wat meer opties hebt. Je kunt dan het beste naar meerdere winkels gaan waar je dus ook meer keus hebt, dit voorkomt dat je naderhand spijt van je keuze hebt. Bezoek dus een paar winkels, bekijk het assortiment, maak desnoods foto’s en vergelijk de meubels met elkaar.

Houd rekening met andere meubels

Bij het kiezen van de meubels moet je wel rekening houden met de rest van de meubels. Het kan zo zijn dat je een paar specifieke meubels mooi vindt, maar deze passen misschien helemaal niet bij elkaar. Dan heb je dus eigenlijk allemaal diverse meubels in huis die totaal niet met elkaar matchen. Als je dus bijvoorbeeld voor een specifiek meubelstuk van  Acerbis gaat, kan het zijn dat deze juist wel bij je eettafel past maar nog niet helemaal bij je bank. Dan moet je goed kijken welk meubelstuk van Acerbis er wel bij past. Uiteindelijk zal je dan een hele mooie en egale inrichting krijgen.

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings